Опасният тигров комар беше открит

опасен тигров комар

на пункта Промахон

Промахон. Опасният тигров комар беше открит на границата с България на пункта Промахон, съобщава Зугла. Ухапването от този вид азиатски комар може да зарази човек с опасни за живота болести, включително хеморагична треска. Яйца от насекомото бяха открити през лятото на 2008 г. при проверка на Центъра за борба с комари в Серес.
Според директора на центъра в сегашния случай става дума за едно единствено насекомо, оказало се в област Серес. Най-вероятно комарът е бил пренесен в автомобилна гума или със сушени растения. За да оцелее и да се възпроизведе са необходими високи температури. От центъра отбелязват, че за момента в Европа няма данни за случаи на предаване на болест от тигрови комари.
През юли 2007 г., когато в района беше открит екземпляр, бяха предприети мерки за унищожаването му.
От министерството на здравеопазването отбелязват, че най-резултатният метод за борба с комарите е пръскането със специални препарати.
Тигровият комар вече беше открит в осем района в цяла Гърция.
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове открит

  • Онтарио Спорт- проектиране и изграждане на футболни терени Онтарио Спорт e единствената фирма в България, която може самостоятелно да проектира и изгражда футболни терени и тенис кортове ...

  • Най-актуални страници открит

  • Нова Година в Дубай - 7н (28.12.2018 - 04.01.2019) повече » ...

  • Църквата в Дъбника чества храмов празник

  • Обновиха емблематична чешма в Бистрец