Сеното е жизненоважно за морското свинче

Морско свинче - Сеното е жизненоважно за морското свинче

Сеното е от първостепенна важност за здравето на морското ви свинче

Морските свинчета безспорно са сред най- предпочитаните тревопасни домашни любимци.
Тяхната храносмилателна система служи да приема и разгражда растителна храна. Те се хранят в малки количества, но често през целия ден. Най- важната съставка на растителната храна са влакнините /целулозата/. Важно е не само количеството на влакнините, но и тяхната грубост, т.е. физическата им твърдост и неравност, наричана в англоезичната литература "фактор на драскане". Грубата целулоза в сеното стимулира перисталтиката на червата, бактериалния растеж на полезната микрофлора и нормалното pH в стомашно- чревния тракт.
Всекидневната дажба сено е много важна и за изтриване на непрекъснато растящите зъби на тревопасните домашни любимци. Консумацията на сено и особено стеблата на тревите, използвани за сено, спомага за правилното изтриване на зъбите. Ако не консумира сено, последствията за свинчетата могат да бъдат счупени зъби или гнойни инфекции в областта на главата.


Сподели във facebookИзграждане, проектиране, поддръжка на хидропоника в домашни условия 2-та Важни фактора за Контрол на pH в хидропонна система при хидропоника!  повече » www.gradinar.bg