Пълнен шаран

Пълнен шаран

Продукти:
Шаран около 2 кг., 1,5 ч.ч. ориз, 1 ч.ч. едро счукани орехи, няколко глави лук, около 250 гр. гъби, черен пипер, 1 лимон, сол, олио, магданоз.

Начин на приготвяне:
Изчистеният шаран се намазва с лимонов сок отвътре и отвън, посолява се и се оставя да стои така около час. През това време се приготвя плънката по следния начин: в тенджера се задушава нарязаният кромид лук с олио и малко вода под капак, прибавят се нарязаните гъби, след като се позадушат, се прибавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен /така няма да се развари/, подправя се с черен пипер- смлян и на зърна, посолява се на вкус и се долива с вода /около 3- 4 ч.ч./. След като оризът леко омекне, тенджерата се сваля от котлона, прибавят се орехите и магданоза и сместта се оставя леко да изстине. С нея се пълни шаранът и стомаха му се зашива с конец. Слага се в подходяща тава, намазана с олио и около него се разсипва останалата плънка. Шаранът се намазва отгоре с олио, поръсва се с едро смлени орехи, върху тях се нареждат тънки резенчета лимон, долива се малко вода и се пече в не много силна фурна. Шаранът е готов, когато след бодване с вилица, месото не пуска кръв, и конецът, с който сме го зашили, лесно се отделя. Оставя се леко да изстине и се нарязва на порции.

снимка: интернет
адрес на изображението: http://4coolpics.com/gallery_photo/65/98547.html

4coolpics.com Home




Избрани сайтове около

Най-актуални страници около

  • Дубай - Перлата на Ориента - 7 нощувки - 11.02.2019г. Дубай - Перлата на Ориента - 7 нощувки - 11.02.2019

  • Истанбул между Европа и Ориента (от Плевен, В.Търново и Габрово) - 3 нощувки повече » ...

  • Истанбул между Европа и Ориента (от София) - 3 нощувки повече » ...