Шаран на черно

Рибни идейки... - Шаран на черно

Продукти:
2 с.л. масло, корени за супа /1 морков, малка глава целина, 1 корен от магданоз/- настъргани, 1 ситно нарязана глава лук, 2 с.л. захар, смес от следните подправки /3 карамфилчета, щипка мащерка, 10 зърна черен пипер, 6 зърна бахар, 1 дафинов лист/, 2 резенчета лимон /с кората/,

25 мл. оцет, 750 мл. рибен бульон или вода, 6 порции шаран, 4 с.л. мармалад от сливи, 100 г. нарязани сушени сливи; 50 г. нарязани бадеми, 20 г. стафиди, 50 г. орехи, според оригиналната рецепта се слагат и 2 с.л. настъргана меденка /но може да се замени с галета/.

Начин на приготвяне:
В по- голяма тенджерка се запържват в маслото корените за супа и лукът. Прибавя се захарта  и при непрекъснато бъркане се оставя лукът да се карамелизира леко. Прибавете подправките, лимона и оставете за минута да си пуснат аромата. След това долейте оцета и оставене да се изпари. Това е основата за соса. Така приготвената основа, залейте с бульона или водата и оставете за около 5 минути да поври.
В леко врящия сос сложете порциите шаран и оставете да се задуши за около 12- 15 мин., като от време на време обръщайте порциите. След това извадете рибата и в соса разтворете мармалада от сливи.
Сушените плодове и ядките сварете в малко вода за около 5 мин. През това време прецедете соса през ситен гевгир и прибавете плодовете и ядките заедно с водата. Сгъстете с трохите от меденката или с галета. Преди подаване загрейте бавно соса, като в него внимателно сложите порции шаран. 

Добър апетит!





Професионално видеозаснеамане от видеооператорите на Стимани Вижън! Професионализъм на високо ниво. Оставете споменът от вашето тържество в наши ръце. Бал, сватба, рожден ден...  повече » www.stimanivision.com 


Торове, видове торове и почви Предпочитанията за вас, а за азотни торове оставете грижата на професионалистите! Почви, органични и биоминерални торове, напоителни системи, осветителни тела, парниково и оранжерийно оборудване от най-висок клас с най-моде  повече » gradinar.bg