Шаран в тесто

Шаран в тесто

Продукти:
Един шаран /2,5-3,00кг./, 6 средно големи глави лук, една чаша начукани на едро орехи, магданоз, сол на вкус, една кафена лъжичка черен пипер, щипка канела. За кората: 3/4 кг.брашно, сол, 1 и 1/2-2 чаши олио /зависи от големината на шарана/.

Начин на приготвяне:
Шаранът се изчиства, леко се осолява и се напълва със следната плънка: Задушава се лукът, нарязан на лунички, прибавят се орехите, черният и червеният пипер, магданозът и канелата. Оставя се да изстине и с така направената плънка се напълва шаранът. Разточва се кора от замесеното тесто /да не лепне/. Шаранът се завива с омесеното тесто, така че двата края на пелената да се застъпват 3-4 пръста под шарана, за да не се разтвори по време на печенето. Увитата в тестото риба се поставя в тавичка без мазнина и се пече в умерена фурна до леко зачервяване на кората.
Консумира се изстинал, нарязан на филии като руло.
в. Уикенд




Избрани сайтове тесто

Най-актуални страници тесто

  • Ходови колела Каталог BERLING

  • Нови продукти Новини

  • Сиропирана толумбичка Зодия стрелец