Започна пролетното почистване на София

Почистване

 

София. Започна пролетното почистване на София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Тази година почистването ще премине под мотото „Идея за чиста София" и ще продължи до 17 април. В Столичния инспекторат са открити горещите телефони - 9377 501 и 9377 509, на които в периода на кампанията гражданите ще могат да подават своите сигнали.
В районните инспекторати са доставени 60 000 чували и 30 000 ръкавици за еднократна употреба, които ще се раздават в училищата и на граждани, активно участващи в кампанията.
До този момент своето желание да подпомогнат пролетното почистване проявиха много фирми и банки. Те дариха парични средства и предмети, предназначени за награждаване на участниците в кампанията. Основни партньори на Столична община във великденското почистване тази година са „Хюлет-Пакард България" ЕООД, СиБанк АД, „Балкан Г" ООД, „Норд холдинг" АД, „Нестле България" АД, „Булгарреклама" ЕООД, „Еко - България" ЕАД, Бутилираща компания - Горна баня, Овергаз холдинг, „Елтехресурс" АД и други.
Около 40 строителни фирми до този момент са заявили желанието си да осигурят камиони за извозването на отпадъците. С транспортна и товарачна техника ще подпомогнат пролетното почистване „Главболгарстрой" АД, „Софстрой", „Топлофикация - София" ЕАД, ЗСК „Стоманобетон" ЕАД, „Барболови" ООД, „Метрополитен" ЕАД.
Общо 720 граждани са се включили в първия ден на пролетното почистване на София, като най-активни са били живущите в районите Красно село, Изгрев и Средец. 151 градинки и междублокови пространства са били почистени общо в районите като 82 от тях са в Красно село.
Агенция Фокус


Сподели във facebookЕфективните методи, технологии, начини, процедури за медико-козметично почистване на лице.  повече » panderma.net