« назад


Осинови ме!

Какво е осиновяването?

Здравейте!

Аз съм Грую и ще съм Вашият гид по стъпките на осиновителната програма на
Спасителния център.
Такава идея не е нещо ново, но за пръв път я прилагаме за застрашените от изчезване видове в
Спасителния център на Зелени Балкани.

Какво представлява осиновяването?

Думата “осиновяване” не е много точна. При нас то придобива нов смисъл. На вас няма да ви се наложи да си приберете някой от питомците в дома си, да му чистите, да го храните и въобще да полагате всички грижи, които са необходими за един домашен любимец. Това би било неразумно по няколко причини. От една страна отглеждането на редки и застрашени видове, като нас, в частни домове е забранено. От друга страна отглеждането ни никак не е лесно и можем да създадем доста проблеми. Осиновяването всъщност е поемането на финансовата издръжка за определен период от време на даден пациент. И така вие само закупувате закуските ни, а грижите за нас се полагат от доброволците на Зелени Балкани и ветеринарните специалисти.

Защо е необходимо осиновяването?Както може би сте се досетили, причините са главно финансови. Проблемът е, че издръжката ни (на мен и на моите братя по съдба в Центъра) се осигурява от проекти и дарения. А това са доста несигурни извори за средства и често се налага доброволци на сдружението да заделят от собствените си закуски, за да можем да се изхранваме. А нашето клето семейство расте с всеки ден, с което нарастват и разходите...

Цели на осиновяването

С какво ще промените нещата? С осиновяването на един от нас остава едно гърло по-малко за хранене. Също така ще има повече средства за “мебилировка” на убежищата ни, а колкото ни е по-удобно, толкова повече ще можем да мислим за бъдещо поколение... и много по-скоро ще можете да видите нашето (респективно моето) потомство сред природата, из зелените поляни и балкани.

Как можете да си осиновите животно?

За да станете осиновител първо трябва да си изберете “питомец”. Това можете да направите от списъка на животните за осиновяване. Там е информацията за предложените за осиновяване животни. Вие си избирате любимец, както и периода, за който искате да го осиновите (например месец, няколко месеца, година...) след което се свързвате с нас (wrbc@greenbalkans.org или 042 607741), като посочвате точен пощенски адрес или направо ни идвате нагости. Ние ви пращаме документите за осиновяването с които ставате ОСИНОВИТЕЛ ... ЧЕСТИТО!

Каква е вашата полза?

“Удовлетворение” гласи стандартния отговор в подобни случаи. Всъщност всичко зависи от гледната точка. Естествено на първо място е фактът, че по този начин ще помогнете на избрания от вас вид, а така ще помогнете и за опазването на българската природа. Като иновативна инициатива, Осиновителната програма е широко и системно отразявана от медиите. Така вашият пример ще бъде последван от други хора и малката помощ ще стане голяма.
…. Чисто прагматично ще получите специално създадена за случая грамота и снимка на осиновеното животно, както и всякакви други приятни изненади
..... Чисто по приятелски ще получите огромната благодарност на екипа и пациентите на Спасителния център и за винаги ще станете част от нашето голямо семейство.

ИЗКАЗВАМЕ СВОИТЕ ИСКРЕНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА НАШИТЕ ОСИНОВИТЕЛИ.
Това са хората, които подкрепиха нашата осиновителна програма. БЛАГОДАРИМ ИМ ОТ СЪРЦЕ!
Повече...

ТОВА СА ЖИВОТНИТЕ, КОИТО МОЖЕТЕ ДА ОСИНОВИТЕ:
Повече...

  • Знаете ли че

  • Избрани сайтове Осинови

    Сподели във facebook

    All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти