Ветеринарни инспектори затвориха за втори път

Ветеринарни инспектори затвориха за втори път

нелегален цех за разфасоване на месо в София

София. Инспектори от дирекция „Столичен ветеринарно-санитарен контрол” на Национална ветеринарномедицинска служба (НВМС) затвориха за втори път нелегален цех за разфасоване на птиче и телешко месо с неясен произход, съобщиха от НВМС. През месец декември 2008 г. след проверка в същия обект бяха унищожени в екарисаж 510,6 кг. птиче и телешко месо, месни заготовки и яйчни продукти и обектът беше затворен.
При последната проверка ветеринарните инспектори установиха, че обектът е възобновил дейността си и в него продължава да се извършва разфасоване на месо при изключително ниска хигиена без необходимото технологично оборудване. За близо 330 кг. месо не са представени документи за произход и безопасност. Разфасовките са насочвани за реализация в заведения за бързо хранене в София, които също бяха проверени. От търговските обекти бяха иззети и насочени за унищожаване общо 63 кг. обезкостено пилешко месо, 5 кг. мляно телешко месо, 2 кг. майонезен сос и 90 бр. яйца без документи за произход. Цехът за разфасоване отново бе затворен от инспекторите. За случая са уведомени органите на Икономическа полиция.
През миналата седмица ветеринарните инспектори провериха 131 заведения за дюнери в столицата. В три бе установено наличие на суровини без етикети и придружаващи документи за произход и безопасност. В някои от обектите са констатирани пропуски по отношение на хигиенните изисквания и технологичното оборудване. Спазва се срокът за реализация на продуктите, указан от производителя.
Агенция Фокус

Сподели във facebook


Избрани сайтове произход