Боби Михайлов осинови...вълк

аляски маламут

Шефът на БФС смени починалата си овчарка с аляски маламут

Президента на БФС Борислав Михайлов се е сдобил с куче от древната порода аляски маламут, след като загубил предишния си домашен любимец- немска овчарка, разбра Нощен труд.
Мълвата носи, че овчарката на Боби и съпругата му, трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова, е била отровена от мераклии да оберат дома му.
Според близки до семейството обаче предишният домашен пазител на Михайлов се е разболял от рак и си е отишъл по мъчителен начин.
Футболният бос се сдобил с аляски маламут от класен развъдник край София, където представителите на породата варират от 800 лв. до 1000 евро, според характер, стойка, походка... Имал е възможност да избере малкото кутре сред няколко екземпляра.
„Това е една от най- древните породи, най- близо е до вълка. В Холивуд го използват да играе ролятя на дивия звяр. Например вълкът във филма „Белият зъб”, е аляски маламут”, разказаха пред Нощен труд запознати.
„Много е силно. Все още основната му роля е да тегли впрягове с шейни на ескимосите. В последните години често участва и в надбягвания с шейни. Чудесно е за домашен любимец, тъй като е изключително добродушно и общително, особено с деца. Взема се бебе, защото ранният социален контакт е най- важен за възпитанието му. От тази порода произлиза хъскито например, почти всички шпицоподобни кучета”, сочи справка в интернет- сайт за породата.
Дина ХРИСТОВА
в.Нощен труд,брой 56 /4257/, година XVII


Сподели във facebook


Избрани сайтове аляски