Масово изтребване на кучета?

Новини - Масово изтребване на кучета?

Обвиняват община Благоевград в масово изтребване на кучета

Скандал се разрази в Благоевград между фондацията „Четири лапи” и кметската управа. Поводът бе открити десетки трупове на улични кучета, заровени в градското бунище.
По сигнал на свои активисти фондацията „Четири лапи”, която стана известна с построяването на парка за танцуващи мечки в Белица, изпрати свой екип да влезе нелегално в сметището на Благоевград. Вътре той се натъква на грозна гледка- десетки бездомни кучета, избити по мъчителен начин, са увити в найлони и изхвърлени. Една част от труповете били в кръв и това свидетелствало, че са убити наскоро, а други били в напреднала фаза на разложение.
От фондацията се свързали веднага с представители на ветеринарите и ХЕИ и ги извикали на място, но пазачите на сметището заявили, че няма да бъдат допуснати, защото имали заповед на кмета. Градоначалникът Костадин Паскалев предоставил разрешение за достъп на еколозите, но след цяло денонощие. Тогава пък ветеринарите отказали да вземат труповете на кучета за аутопсия, като се оправдали с лошото време.
Според защитниците на животните в сметището е имало издълбана яма, която е била пълна с трупове. Те смятат, че до там има достъп само фирмата по чистота „Биострой” и нейните служители.
Кметът Паскалев пък остро реагира на обвиненията и заяви, че никой от общината не е замесен в убийствата на кучета. Той разговаря с представители на „Четири лапи” и се разбраха за общи съвместни действия по ограничаване популацията на уличните кучета.
Светлана ВАСИЛЕВА

в.Нощен труд,брой 56 /4257/, година XVII


Сподели във facebook


Избрани сайтове кучета

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

  • Най-актуални страници кучета

  • Ясно е кой ще овладява популацията на кучета във Враца

  • Какво се случва, когато кучето спи при вас? Кучета