Филе от риба

Филе от риба

Продукти:
800 гр. филе от бяла риба; 1 глава лук; 1 глава чесън; 4 домата /консерва/; 1 тиквичка; 2 моркова; чубрица, дафинов лист, сол на вкус, черен пипер на зърна; 2 ч.ч. бяло вино; 100 гр. масло; 4-5 суп.л. олио; 200 гр. гъби /консерва/;

Приготвяне:
В олиото и малко вода се задушават нарязаните зеленчуци /на едри парчета/ и се прибавят подправките. Добавят се гъбите- също нарязани. В намазана с масло тавичка се изсипва сместта и отгоре се подреждат парчета риба- посолени предварително, като върху всяко парче се слага бучка масло. Налива се виното и се пече до готовност. Сервират се резени риба със зеленчуците, с гарнитура варени картофи. По желание може да се полее с предварително разбито кисело мляко, счукан чесан, смлени орехи и ситно нарязан копър.





Почистване с маслоуловител.  Почистване маслоуловител   Почистване каломаслоуловител Почистване с каломаслоуловител.