Риба с къри и бяло вино

Риба с къри и бяло вино

Продукти:
4-6 филета бяла риба; 3-4 средни картофа; 4 моркова;
За марината:
2 скилидки чесън; девесил; черен пипер; 1 ч.л. къри; 1 ч.ч. бяло вино; магданоз; сол на вкус;

Приготовление:
Рибните филета се почистват, измиват и осоляват. От подправките, скълцания чесън и бялото вино се приготвя марина, в която се накисва рибата за 45 минути. Картофите и морковите се нарязват на колелца с дебелина около 1 см. Подреждат се в тава, намазана с мазнина като "легло" /плътно да покрият дъното/. Отгоре се нареждат рибните филета /ако имат кожа, е препоръчително тя да е отгоре/, залива се всичко с остатъка от марината. Тавата се покрива плътно с алуминиево фолио и се пече на загрята фурна около 35-40 минути.




Избрани сайтове филета