Зачестяват случаите на употреба на огнестрелно оръжие /18.03.2009/

четири лапи

срещу животни, според „Четири лапи”

София. Зачестиха случаите на стрелба по животни, съобщиха от Фондация „Четири лапи”.
Само за изминалите две-три седмици са получени множество оплаквания за стрелба срещу животни. В кв. Ботунец на столицата само за изминалите 3-4 дни са били застреляни 6 кучета, като полицията категорично е отказала да започне разследване. От фондацията посочват, че почти винаги органите на МВР отказват да съдействат, с оправданието, че не са инструктирани какви мерки трябва да предприемат в подобни случаи.
В "Четири лапи" има и много сигнали за ловни хайки срещу безстопанствени животни, което също е грубо нарушаване на Закона за защита на животните.
От „Четири лапи” констатират, че Законът за защита на животните не е достатъчна мярка за ограничаване на случаите на особена жестокост спрямо животните и настояват за приемане на промени в Наказателния кодекс на страната, които да класифицират убийството и осакатяването на животни, както и боевете с животни, като престъпление, предвиждащо затвор за извършителите.
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове животни

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...