Седем лъва от европейски зоопаркове /17.03.2009/

лъвче

ще живеят вече в резерват

"Четири лапи" приютява седем лъва от европейски зоопаркове в Южна Африка, съобщиха от фондацията.
В петък международната организация за защита на животните "Четири лапи" транспортира седем лъва от европейски зоопаркове до новия им дом в южноафриканския резерват за големи котки Лайънсрок. Четирите австрийски лъва заедно с техните румънски събратя най-накрая ще могат да живеят в естествената си среда.
Австрийските лъвове са били държани като една от главните атракции в частен зоопарк в Каринтия, северна Австрия. Лаас ( на13 г.), Шуга (16), Бони и Клайд (7) са отгледани лично от собственика. Зоологическата градина вече не отговаря на съвременните стандарти и не е в състояние да поеме разходите за реконструкциите, необходими, за да продължи да функционира. Зоопаркът е закрит 2008г. През м. октомври същата година, собствениците се свързват с "Четири лапи" с молбата да осигурят на лъвовете нов дом.
По-добър живот очаква и трите румънски лъва. Октавиан ( на 6 г.), Цезар (15) и Аурика (6) са държани в зоопарк в Текучи, Румъния. Зоопаркът е затворен през октомври 2007 г., тъй като вече не отговаря на европейските стандарти. Тези лъвове също намериха нов дом в Лайънсрок.
Животните първо бяха транспортирани до летище Франкфурт, а след това със самолет до летище Тамбо в Йоханесбург. След десетчасов полет, животните са прехвърлени в камион за последната част от пътуването. Три часа по-късно те достигат своята дестинация – резервата за големи котки до Бетлеем в южноафриканската провинция Фрий Стейт.
С новодошлите общият брой на лъвовете в Лайънсрок вече е 53.
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове Лайънсрок