Планиниада по алтернативни зимни спортове на Витоша /14.03.2009/

Планиниада

в неделя, 15 март

На 15 март, неделя, между 10.00 и 15.00 ч. над горната станция на Драгалевския лифт в Природен парк Витоша ще бъдат демонстрирани алтернативни зимни спортове.

Участниците ще могат да пробват ски с колани, да повървят със снегоходки, да изградят снежно иглу, да разберат какво е сплитборд, сноукайт и кайтуинг, да научат какви са правилата за лавинна безопасност.

„Човек инстинктивно е привлечен от чистотата, красотата и свободата. Планината ни дава всичко това. Ние имаме късмет - тя е на един поглед разстояние”, казват организаторите. „Нека бъдем по-мъдри и добри и се насладим на райското кътче Витоша, без да нарушаваме крехкия баланс на живота там, просъществувал във времето. Елате и се насладете заедно с нас - на чистия въздух, хубавия сняг и прекрасните гледки, докато се учите как да оцелявате и забавлявате в планината през зимата.

При предварително записване е осигурен транспорт. Автобусът за Природен парк Витоша тръгва в 9.30 ч. от Национален стадион "Васил Левски". Желаещите да го използват трябва да напишат имейл с име и фамилия. (Ако са повече от един, трябва да напишат имената на всички, които ще дойдат.) Преди датата на планиниадата те ще получат потвърждение по имейл.

Планиниядата се организира от любители на алтернативните зимни спортове и се подкрепя от Коалиция „За да остане природа в България”.

Заповядайте!

Зелени Балкани


Сподели във facebook


Избрани сайтове Витоша