Нова атака на сенчестите интереси или /12.03.2009/

сенчестите интереси

как никое добро не остава ненаказано

След като вчера стана ясно, че няма основания за уволнения на директорите на природните паркове, днес под прицела на сенчестите интереси се оказа вицепремиерът Плугчиева заедно с Коалиция “За да остане природа в България”.

Трибуна за оплюването на Вицепремиерът и най-автортитетните природозащитни организации в страната стана електронната медия “Vestnik 24”, цитираща БГНЕС.

Каква е всъщност истината?

Вицепремиерът е критикуван за своята политика, но това ни навежда на няколко съществени въпроса. Трябваше ли при отсъствието на премиера и ресорния вицепремиер от страната, хората от Министерски съвет да гледат безучастно разгневените природозщитници пред прозорците си?! Това ли е правилната стратегия? Може би трябваше да не им се обръща внимание, докато не блокират движението по Дондуков или още по-добре докато не стане меле с полицията?! Тук е вжно да отбележим, че други министри на излизане от сградата не изразиха никакво отношение по въпроса с уволненията. Ето защо, при създалата се ситуация, поканата за изслушване на мнението на природозащитниците може само да се адмирира, като държавническо поведение и проява на отговорност. Както е известно, Вицепремиерът г-жа Плугчиева покани представители на Коалиция “За да остане природа в България” на среща, на която присъстваха представители на 4 различни НПО ("Зелени Балкани", Българско дружество за защита на птиците, Сдружение за дивата природа “Балкани” и WWF Дунавско–Карпатска програма България) в качеството си на представители на Коалицията, зад която през последните години застанаха хиляди хора от цялата страна. С други думи на срещата присъстваха тези, които бяха на протеста пред министерски съвет на 04.03.2009г. и открито изразиха гражданската си позиция. Това обаче не се понрави на хората, които са свикнали да решават въпросите си с други методи, т.е. под масата.

За природозащитните организации не са новост самонаричащите се “граждански” сдружения, създадени за прокарване на нечисти инвеститорски интереси. Точно такива сдружения видяхме на големите анти-НАТУРА акции преди няколко години. Ето защо изявленията на сдружение “Природата за хората”  будят недоумение - никой не ги е спирал да отстояват интересите си. Организациите присъствали на срещата с г-жа Плугчиева правят именно това от много години и то не в частен, а в обществен интерес.

http://www.greenbalkans.org/show.php?language=bg_BG&id=575&cat_id=35


Сподели във facebook


Избрани сайтове Вицепремиерът