Партия „Зелените” организира протест /03.03.2009/

Новини -

пред Министерски съвет на 4 март

София. На 4 март от 16.00 часа Партия „Зелените” организира протест пред Министерски съвет срещу решението за уволнението на тримата директори на природни паркове. Това съобщи за Агенция „Фокус” Кристина Димитрова от партията. Протестът ще се проведе на островчето срещу МС и ще продължи до 18,30 часа. Димитрова уточни, че партията предвижда и други действия в защита на уволнените директори на трите природни парка.
Кристина Димитрова коментира, че „Зелените” разсъждават по въпроса дали да сезират Европейската комисия и други европейски институции с уволнението. „Все още не сме взели решение, ако има начин ще сезираме всички институции – и български и европейски”, коментира Димитрова. Тя припомни, че преди дни на Национално събрание партията е излязла с официална декларация в подкрепа на тримата уволнени ръководители на природни паркове.
На въпрос как ще се яви партията на изборите за Европейски парламент и на изборите за национален парламент, Кристина Димитрова отговори: „Ще се явим сами. На Националното събрание, което се проведе преди дни гласувахме това решение с голямо мнозинство. Нямаме никакви опции за коалиции”. Димитрова уточни, че партия Зелените още няма ясни кандидатури за своите представители в Европейския парламент и Народното събрание и тепърва предстои да бъдат издигани.
„Никога не е стоял и не се е дискутирал въпрос за коалиция със Зелената партия на Александър Каракачанов. Подобна идея никога не е била обсъждана”, каза тя в отговор на въпрос за евентуална коалиция в навечерието на изборите. Двете организации са имали преди време среща, но тя е била обща-работна среща. На нея са били изяснявани позиции и след тази среща е станало ясно, че двете формации нямат обща основа помежду си за коалиция.
Александър ШАБОВ
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове Димитрова