Най-малко 70 души са се натровили в Китай /23.02.2009/

“Чайна дейли”: Най-малко 70 души са се натровили в Китай след консумация на свинско месо

Пекин. Най-малко 70 души получиха симптоми на хранително отравяне в Китай, след като консумирали свински органи, заразени с незаконно лекарство за отслабване, съобщи държавната преса в страната. Това е поредният от серия инциденти за хаотичната китайска хранителна индустрия, коментира АФП.
Всички пострадали се оплакали от болки в стомаха и диария, след като яли от опасното свинско месо в южната китайска провинция Гуандонг през последните дни, като трима души са все още в болница, пише вестник “Чайна дейли”.
Властите, разследващи инцидента казаха, че месото съдържало медикамента clenbuterol, често използван за лечение на астма, но и за намаляване на телесните мазнини. Досега в Китай са регистрирани и други случаите на прасета, хранени с clenbuterol за намаляване на мазнините в месото им, но това е забранена хранителна добавка, защото може да е смъртоносна за хората, пише китайският ежедневник.
Агенция Фокус
Сподели във facebook


Избрани сайтове Китай

  • ГЕОГРАФСКИ СВЯТ Туристически агенции: Светът на Вашите мечти туристическа туристически агенции екскурзия екскурзии Самолетни БИЛЕТИ. Автобусни билети за ЕВРОПА. Автобусни и самолетни екскур ...

  • Топ Експрес 2000 Милениум Топ Експрес 2000 е водещ производител на пластмасови изделия за дома и градината. Към момента компанията предлага над 8 000 ар ...

  • Най-актуални страници Китай

  • Тайнственият Лаос и Виетнам - новото лице на Индокитай 23.11.2019г. повече » ...

  • Тайнственият Лаос и Виетнам - новото лице на Индокитай 23.11.2019г. повече » ...