Таксата за притежаване на куче в Пловдив /23.02.2009/

такса куче

тряба да се плати до края на март

Пловдив. До края на месец март е законовият срок за заплащане на “таксата за притежаване на куче” в Пловдив, съобщиха от общината. Размерът на годишната такса, която е определена от Общински съвет – Пловдив, е 20.00 лева. Собствениците на вече регистрирани в районната администрация по местоживеене домашни кучета, заплащат пълният размер на таксата, а ново регистриращите се – заплащат една дванадесета от годишния й размер за всеки месец до края на годината, включително за месеца на придобиването.
Съгласно чл. 175 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, кастрираните кучета са една от категориите, които са освободени от заплащане на "Такса за притежаване на куче”, а за кучета с поставен микрочип не се заплаща таксата за първата година от неговото регистриране.
Другите категории кучета, за които собственикът е освободен от заплащане на “Такса за притежаване на куче” са: кучета на инвалиди; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския червен кръст; ловни кучета.
Освободени от таксата, не са освободени от задължението да се регистрират в общината. За целта стопаните трябва да предоставят в районната администрация по местоживеене ветеринарния паспорт на кучето и документа, удостоверяващ, че кучето е от изброените вече 6 категории. Удостоверението и ветеринарномедицинския паспорт на домашния любимец са документите, с които всеки стопанин трябва да извежда кучето извън дома.
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове кучета

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

  • Най-актуални страници кучета

  • Ясно е кой ще овладява популацията на кучета във Враца

  • Какво се случва, когато кучето спи при вас? Кучета