СЛОНОВА КОСТ

ТВЪРДОСТ: 2,5-2,75.

ЦВЯТ: Кремав, слонова кост.

НАХОДИЩА: От сухоземни и морски животни- слонове, хипопотами, глигани, моржове и морски лъвове.

ОПИСАНИЕ: Ако искате да притежавате такъв материал, моля ви да се сдобиете с него по законен начин, например от ескимосите или някои африкански племена, които имат правото да го продават. Или си купете стара антикварна вещ.
На пазара се предлагат и фосили, например от динозаври, мастодонти и мамути. При разкопки във Франция беше намерена слонова кост на възраст повече от 30 000 години.

ИСТОРИЯ И ЛЕГЕНДИ: Слоновата кост се използва и обработва от хилядолетия и в миналото е била доста популярна за изработване на бижута и орнаменти. Днес се използват заместители- кост, растителни материали и рога. Пример за растителен заместител са семената на африканската палма дум и ядките корозо в Южна Америка.
Слоновата кост често се свързва с Уран и зодиакалния знак Везни.
Който я сънува, трябва да се освободи от определен човек, работа или ситуация, които по някакъв начин го деморализират или унижават.

ЛЕЧЕБНА ЕНЕРГИЯ: Балансира и лекува всички чакри.

МАГИЧЕСКИ КАЧЕСТВА: Стабилизира и балансира енергийните нива, като пречиства аурата. Много полезна за хора с ниско самочувствие, защото успокоява и повдига духа.

Магическо приложение
 

Въпреки че някои автори са против всякакво използване на слонова кост, аз съм убедена, че мога да си служа с образци, закупени от легитимни източници. Най- доброто и приложение, което съм открила, е връзката с животните- помощници от царството на духовете. Ако тръгнете на шаманско пътешествие и носите или държите слонова кост, много по- лесно ще се свържете и общувате с вашите тотемни животни. Тя много ще ви помогне, особено ако преди това сте се затруднявали да установите такъв контакт.
Когато се сдобиете за първи път с парче слонова кост, непременно трябва да изчистите вибрациите му. Не използвайте сол; сложете го под струя студена течаща вода, подсушете го внимателно и след това го прекадете с тамян.
Избрани сайтове слонова

Най-актуални страници слонова

  • ET BAG 14200 екрю повече » ...