ќЅ—»ƒ»јЌ

/¬улканично стъкло/

“¬Џ–ƒќ—“: 5.

÷¬я“: ќбикновено черен, но може да бъде каф€в или сив; р€дко се срещат червени, сини и зелени образци.

Ќј’ќƒ»ўј: Ќавс€къде по света, в райони с вулканична активност.

ќѕ»—јЌ»≈: ќбсидианът е естествено стъкло, образувано в резултат от вулканична дейност. Ќ€ма цепливост. “ова е просто вулканична маса, изстинала толкова бързо при излагане на въздух, че не се е оформила във вид на кристали. ќбикновено цветът му е черен, но се среща също в каф€во и сиво. ѕо- редки са червените, сините и зелените образци, които са много скъпи. ќбсидианът може да бъде равномерно оцветен или на ивици и петна. —ин€та разновидност се среща по британското крайбрежие, а тъмнокаф€вата и черната, пон€кога нашарена с бели петна /така наречени€ христобалит/- на италианските острови Ћипари, в »сланди€ и —јў. ѕон€кога се среща много р€дката каф€ва разновидност с шарки, подобни на червени пламъци /бергмахони/.
ѕази от зли духове; развива €сновидството. »зползвайте го, за да придърпате аурата си по- плътно до т€лото и да прегрупирате разпръснатите си енергии.
√адателската топка от черен обсидиан е много мощна и тр€бва да се използва внимателно. јко почувствате дискомфорт от нейната сила и енерги€, дръжте парче планински кристал в едната си ръка, докато гадаете. ќсвен това, обсидианът ще ви помогне да разберете, да уравновесите и да се справите с негативните и положителните житейски цикли. ќбсидианът може да бъде доста безцеремонен, тъй като изкарва на повърхността потиснатите тъмни области на подсъзнанието, които би тр€бвало да промените, за да продължите напред. ўе ви помогне, докато скърбите, като поеме енергиите на тъгата и ги превърне в положителни духовни уроци.
„ерни€т обсидиан е един от най- трудните за ползване, особено ако не сте готови да погледнете в очите реалността- както положителна, така и негативна. “ъй като подава енерги€ на духовните сили и лесно се свързва с първата чакра, той може да ви накара да се изправите срещу сегашните си предизвикателства и уроците от минали животи, които все още не сте научили. „есто при отработване на кармата от предишни прераждани€ /положтелна или негативна/ се активира третото око. Ќай- добре е да го използвате заедно с планински кристал.

„ерен, каф€в или златист: ѕомага за отстран€ване на лоши навици; контролира ненаситените желани€.

ћахагонов: ўе ви накара да се чувствате по- сексапилни и да приемате по- лесно сексуалността си.

»рисов: Ѕалансира и стабилизира енерги€та; успоко€ва страховете след прежив€ване, в което сте се сблъскали и н€какво насилие; балансира умствените страдани€. «аради релаксиращото си и уравновес€ващо действие, ще ви помогне да използвате творческите си способности.

—ъс сребрист или златист отбл€сък: —тимулира активността и здравето.

—нежинков /черен или сив/: ўе ви помогне да Днамалите темпотоФ и да сложите в ред занимани€та си; да мислите по-€сно и логично. ƒръжте го при парите си, за да не изтичат между пръстите. Ќосете го, за да не позвол€вате на хората да ви използват. ќсвен това, той ще изкара на светло всичко онова, което тр€бва да промените в живота си, за да продължите напред.

¬езувианит /тъмнозелено- каф€в/: ўе ви даде енерги€, за да се съревновавате с другите, но не с онази арогантност и безскрупулност, ко€то често се наблюдава в подобни случаи.

 

ћагическо приложение


ƒостатъчно е дори само да държите обсидиан край себе си, за да поема и преобразува негативни енергии, като в зам€на излъчва вибрации на покой и сигурност, и да стабилизира енергиите на всички хора в обсега си. ’ората са очаровани от него и обичат да го държат в ръце и да поглаждат с пръсти повърхността му. “ова вулканично стъкло е един от малкото камъни, които могат да поемат негативни енергии, без да ги задържат в себе си. ќсвен това от него става прекрасно украшение за маса или бюро. јко имате котка и/или малки деца, подгответе се непрекъснато да избърсвате от него отпечатъци от пръстчета и муцунки; той като че ли излъчва посланието: Дћол€ те, докосни ме.Ф
«а да не изтичат парите ви като п€сък между пръстите, сложете малък къс обсидиан в портмонето си, в отделението за банкноти.

—офарма бизнес “ауърс е сред най-интелигентните еко сгради в ёгоизточна ≈вропа. ”правлението на светлината в сградата става чрез щорите, които автоматично се промен€т в зависимост от времето навън. “ака се постига висока енергийна ефективност за отопление  повече ї krib.bg ќгн€н ƒонев