ЋјЅ–јƒќ–»“

“¬Џ–ƒќ—“: 6- 6,5.

÷¬я“: Ќай- често сребристо- сив или син, с пробл€съци на тъмен фон, но може да бъде безцветен, оранжев, жълт или червен.

Ќј’ќƒ»ўј: Ћабрадор- в  анада, ‘инланди€, Ќорвеги€ и –уси€.

ќѕ»—јЌ»≈: Ќаречен е по името на остров —ейнт ѕол на полуостров Ћабрадор в  анада, където е бил описан за първи път през 1770 г.; при него се наблюдава характерна игра на цветовете, когато се завърти на светлина. ћеталните отбл€съци /наречени лабрадоресценци€/ наподоб€ват сребристите сиво- синкави отражени€ на рибешки люспи или крилца на пеперуда. ‘онът обикновено е черен или опушено- сив, а отбл€съците във всички цветове на дъгата, когато е изложен на светлина, се дължат на инклузиите от рутил, илменит и магнетит.
“ози минерал е плагиоклазен фелдшпат от семейството на албита. Ќ€кои метеорити също съдържат лабрадорит.
¬исококачествената разновидност на лабрадорита се нарича спектролит, а безцветни€т, тъмен вариант с игловидни инклузии, често се нарича черен лунен камък. —пектролитът е тъмносин опалесцентен минерал, който пробл€сва, ако е изложен на светлина. ѕрез ¬тората световна война е открито находище във ‘инланди€. ƒругото му название е соколовото око.

»—“ќ–»я » Ћ≈√≈Ќƒ»:  ъсове лабрадорит са открити сред предметите, октанали от културата на племето ДЅо€дисаните в червеноФ в щата ћейн /—јў/. “е датират много преди 1000 г.сл.’р. ¬ древната истори€ н€ма сведени€ за спектролита.
Ћабрадоритът е свързан със зодиакалните знаци —трелец, —корпион и Ћъв, а спектролитът- с Ћуната, ”ран и ¬одолей.
 ойто сънува лабрадорит, подсъзнателно иска да се свърже с творческата и духовната си страна. —пектролитът символизира разбулване на скрити тайни.

Ћ≈„≈ЅЌј ≈Ќ≈–√»я: Ќеизвестна.

ћј√»„≈— »  ј„≈—“¬ј: Ћабрадоритът е прекрасно средство за хора, които се преумор€ват от работа или им предстои продължителен период на активна дейност. —тимулира физическите сили и желанието за действие. ќсвен това издига съзнанието и може да направи връзка с енергиите на ¬селената.
—пектролитът защитава и балансира ц€лата аура. ѕомага за изграждането на търпение и посто€нство. »зползвайте го при заклинани€, за да получите резултат при невъзможни ситуации.

 

ћагическо приложение


Ћабрадоритът като че ли действа най- добре върху пета, шеста и седма чакра. “ъй като смекчава ефекта от реакци€та /умствена или физическа/ спр€мо дадена ситуаци€, можете да го носите често, без да ви умор€ва.
—пектролитът, обаче, има съвсем различни вибрации. ћоже да ви въвлече в силни прежив€вани€, дори ако го носите това бижу. “ой отвар€ подсъзнанието и изважда мислите на повърхността. ћоже да привлече неочаквани и невъзможни на пръв поглед решени€, които да ви завар€т неподготвени; за н€кого това е при€тно, но за друг- не; зависи от духовната ви подготовка.
»збрани сайтове —пектролитът