РОЗОВ КВАРЦ

ОПИСАНИЕ: Този вид кварцов кристал е от светло до наситено розов, матов или прозрачен,понякога крехък и чуплив. Той не се среща толкова често; добива се главно в Бразилия, САЩ и Мадагаскар. Редките прозрачни образци от Мадагаскар се наричат розалина. Рутиловият и звездният розов кварц са още по- редки и скъпи.

ИСТОРИЯ И ЛЕГЕНДИ: Според археолозите, розов кварц се е използвал в Асирия още през 800- 600 г.пр.н.е. По- късно станал популярен и в Рим.
Свързан е със зодиакалните знаци Телец и Везни.
Който сънува кварц с такъв цвят, го очаква истинска любов или приятелство.

ЛЕЧЕБНА ЕНЕРГИЯ: Този кристал лекува емоционални травми; поставете го до леглото си, за да се освободите от негативните емоции, докато спите през нощта. Блокажите в чакрите, причинени от силни емоции или стрес, имат свойството да създават напрежение и да предизвикват главоболие, наред с други неприятни усещания. Розовият кварц нежно ще ги отстрани. Работи добре с аметиста. Може да повиши плодовитостта.

МАГИЧЕСКИ КАЧЕСТВА: Понакога го наричат „камък на любовта”; облекчава емоционалния и сексуалния дисбаланс, като същевременно отстранява силния гняв, негодуване, вина, страх и ревнивост. Помагани да осъзнаем истинската си същност, да разберем кои сме в действителност. Засилва връзката ни с духовните водачи.
Розовият кварц е свързан най- вече със сърцето или с четвърта чакра; той е успокояващ и лечебен кристал, помага ни да си простим и да обичаме себе си. Това е един от най- важните камъни- учители- най-големият му урок се изразява в това, че ако не обичаме себе си, не бихме могли да обичаме и другите. Помага при дълбока мъка, когато сте загубили близък човек. Освобождава и отстранява болезнени спомени.
Сложете го на сърдечната си чакра, за да разбулите и да извадите на повърхността негативни преживявания от детството, особено онези, които са свързани с голям емоционален стрес.

Магическо приложение


Розовият кварц е чудесно средство за работа с децата. За целта купете голяма друза, вместо малък полиран камък, защото малките деца обичат да слагат всичко в устата си.
Дори ако просто се държи в ръка, той може да успокоява, като наред с това излъчва вибрации на топлота и сигурност.
Ако търсите истинската любов или приятелство, направете ритуал с розов кварц и розови свещи. Кристалът ще ви доведе само такъв човек, който да ви допада идеално- любовник и приятел едновременно; той не излъчва вибрациите на сексуалното привличане. Това не значи, че ако направите заклинание с розов кварц, партньорът ви няма да се радва на секса- той ще бъде само един аспект от връзката, а не единствената и цел.
Носете или дръжте в себе си розов кварц, когато сте отчаяни и искате да ви обичат и да се грижат за вас. Освен това, ще ви облекчи, когато сте болни.
Избрани сайтове кварц

  • Системи за пречистване и обработка на вода от Никол-Н Доставка, проектиране, монтаж за дома, офиса или производствената база на филтриращи и пречистващи системи за питейна вода. Филт ...