АХАТ, ОГНЕН

ЦВЯТ: Обикновено е кафеникав, с „огнени” мехурчета вътре, които се виждат само след прецизно разрязване и полиране.

НАХОДИЩА: Мексико и Югозападните американски щати. Среща се в сухи и безводни райони.

ОПИСАНИЕ: Огненият ахат е изумителен минерал, във всички цветове на дъгата; понякога го наричат „ирисов” или „мътен опал”. Огнените цветни шарки, които изпъкват, когато се обработи на кабошон, се дължат на тънките слоеве железни окиси. Те го правят да изглежда „мазен” и горещ, но само когато е полиран. Фонът е по- скоро ръждиво- кафяв.
Огненият ахат доста се различава от мексиканския огнен опал, въпреки че някои търговци на бижута ще се опитат да ви убедят в противното.

ИСТОРИЯ И ЛЕГЕНДИ: Огненият ахат се свързва с Марс и астрологичния знак Овен.
Който го сънува, да очаква бурни преживявания. Приемете ги откъм положителната страна, но пазете главата си.

ЛЕЧЕБНА ЕНЕРГИЯ: Заради способността си да заземява, този камък ще ви помогне да се справите с трудни проблеми, заредени с много емоции.

МАГИЧЕСКИ КАЧЕСТВА: Увеличава личната сила и способността ви да действате ефективно, когато трябва да свършите нещо. Помага да си изградите добра стратегия. Ще ви бъде полезен, когато искате да си върнете личната енергия, ако сте били в ситуация, при която другите са се опитали да ви я отнемат и да ви контролират.


Магическо приложение


Огненият ахат е по- малко агресивен от „камъка на воините” /граната/- той ще ви даде достатъчно „огън”, за да станете по- уверени и да се освободите от чуждата ревност, злоба и контрол. Носете го през деня и го сложете под възглавницата си през нощта, за да се освободите от всякакви енергийни нишки от страна на завистливи колеги и така наречени „приятели”, бивши съпрузи, властни родители и прекалено любопитни съседи. Когато нишката се скъса и се върне при изпращача си, той ще усети остро неприятно ужилване и никога вече няма да помисли да я подновява. Нишките теглят от вашата енергия, освен това създават лоша вибрационна среда в дома ви, която може да предизвиква различни неприятности- от непохватност и дребни злополуки, до сериозни нещастия.
Огненият ахат ще ви бъде полезен, ако ви трябва още малко жизненост и самоувереност- когато се явявате на интервю за работа, купувате си кола, разправяте се с напористи адвокати- винаги, щом се налага да се сблъскате с евентуален противник.

Пълно описание на антицелулитни процедури- видове, методи, начини, технологии и процедури за премахване на целулит и цени. Без целулит и ненужни мазнини с антицелулитни процедури. Масажни процедури от Персона. до вас когато ви трябва Антицелулитни масаж  повече » panderma.net