ј«”–»“

“¬Џ–ƒќ—“: 3,5-4

÷¬я“: ќт небесносин да морскосин, пон€кога с ивици от зелен малахит.

Ќј’ќƒ»ўј: јвстрали€, „или, –уси€, јфрика, ‘ранци€ и  итай.

ќѕ»—јЌ»≈: ћасивен матовосин минерал, съдържащ мед, който се образува заедно с малахита.  амъните, които се добиват край Ўеси, ‘ранци€, се наричат шесилит.

јзуритът често е примесен с други минерали. Ќапример, азурмалахитът или бурнитът, представл€ва комбинаци€ от азурит и куприт (меден оксид). “ой е един от редките минерали с истински син цв€т и когато се полира, шарките му стават много красиви.

»—“ќ–»я » Ћ≈√≈Ќƒ»: јзуритът е бил познат на древните култури в Ѕлизки€ »зток, почти толкова дълго, колкото и минерала лазурит. ƒревноегипетските жреци и жрици го използвали за издигане на съзнанието да такова високо ниво, че да могат да общуват с Ѕогин€та.
Ќ€кои автори го свързват със зодиакални€ знак —трелец.
 ойто сънува азурит, скоро ще му се разкрие н€каква истина.

Ћ≈„≈ЅЌј ≈Ќ≈–√»я: ѕодсилва кръвта и енергийни€ поток през нервната система. ѕритежава лек, пречистващ ефект върху т€лото и ума.

ћј√»„≈— »  ј„≈—“¬ј: ѕовишава свръхсетивните способности, като премахва илюзиите, за да се стигне до истината. ѕомага при медитаци€ и работа върху личната трансформаци€. јко не искате да се промен€те, изб€гвайте азурита, защото той действа като катализатор.
”величава творческите способности, вдъхновението и интуици€та. ѕовишава увереността в себе си и помага при духовно пречистване. ўе ¬и бъде много полезен, ако учите за изпити, тъй като задържа информаци€та.
 ато символ на Докото на духаФ, азуритът ще ¬и помогне да отворите портите към други измерени€. —ложете го на третото око, докато медитирате, за да постигнете духовно осъзнаване и висша мъдрост. ѕомага за отстран€ване на блокажите, които ¬и пречат да развиете психичните си способности, особено €сновидството, защото дава енерги€ на третото око и разшир€ва вътрешното зрение.

ћагическото приложение


—ложете къс азурит на бюрото или на работното си м€сто, докато учите уроците си, провеждате изследване или търсите нови идеи за проекта си.
јко искате да потънете в дълбока медитаци€ или да направите астрално пътуване през пространството и времето, сложете го в средата на челото си, върху третото око.
Ќе се препоръчва да правите това по-често от веднъж на десет дни, тъй като многократната му употреба може да предизвика замайване.
»збрани сайтове върху

Ќай-актуални страници върху

  • ѕредстав€т античните надписи върху камък

  • цени за ситопечат на тениски, сито печат върху текстил —итопечат върху текстил