ј¬јЌ“ё–»Ќ

“¬Џ–ƒќ—“: 7.

÷¬я“: ќбикновено зелен; ако има инклузии, те промен€т оттенъка. ћоже да бъде тъмночервен и от прасковен до каф€в.

Ќј’ќƒ»ўј: Ѕразили€, »нди€, –уси€, —јў, јвстрали€, √ермани€, япони€ и “анзани€.

ќѕ»—јЌ»≈:
јвантюринът е вид кварц. ћоже да бъде сбъркан с фелдшпатов авантюрин, амазонит или нефрит. ѕон€кога го наричат Диндийски нефритФ, което е неправилно, въпреки че €ркозелените разновидностиса почти толкова ценни, колкото нефрита. Ќе го бъркайте с фелдшпата, който е червена разновидност на албита. »стински€т зелен авантюрин има слюдени инклузии, зелено-каф€ви€т съдържа гоетит, а каф€ви€т Ц пирит. ƒнес е прието с името ДавантюринФ да се назовават зелените разновидности
Ќазванието му идва от вид стъкло, произвеждано в »тали€ Ц твърди се, че е било открито ДслучайноФ ( a ventura).

»—“ќ–»я » Ћ≈√≈Ќƒ»: Ќ€ма известни.
“ози кристал се асоциира със зодиакални€ знак
ќвен.
 ойто сънува авантюрин, да очаква промени в обсто€телствата или житейски€ цикъл, които ще уталожат тревогите му за бъдещето.

Ћ≈„≈ЅЌј ≈Ќ≈–√»я: ”споко€ва тревожността и страха. ѕритежава силна лечебна енерги€, ко€то въздейства върху хипофизата. ќблекчава очите и мигрената.

ћј√»„≈— »  ј„≈—“¬ј: »зползвайте го, за да си изградите положителна нагласа, добро здраве и независимост. ѕрекрасен помощник, когато тр€бва да се концентрирате. ѕритежава директен канал към земната енерги€ и така ¬и помага да се балансирате и успокоите.
 ато защитен кристал авантюринът отстран€ва тревожността и страховете и същевременно насърчава положителна нагласа. ¬ книгата си Д≈нциклопеди€ на  ънингам за маги€та на кристалите, скъпоценните камъни и металитеФ —кот  ънингам го препоръчва, като добър талисман в хазарта.
“ъй като авантюринът увеличава способността за съзидателна визуализаци€, той е чудесен помощник за писатели, художници, музиканти и всички, които се занимават с творческа дейност.
јко го използвате заедно с малахит, може да ¬и помогне да отстраните менталните и емоционалните блокажи. ј заедно с розови€ кварц ще подсили емпатичните ¬и способности.

«елен: ѕовишава самочувствието; държи шеста и седма чакра отворени; създава хармони€ и баланс; помага при ченълинг. ћоже да се превърне в отличен талисман за късмет, който ще привлече благопри€тни възможности в живота ¬и. ћоже да донесе и неочаквани приключени€, както и късмет в любовта. ѕомага за изчистването на менталното, емоционалното и етерното т€ло.

 „ервен: —тимулира творческите способности и общуването; държи втора, трета, четвърта и пета чакри отворени; балансира всички тела.

ћагическо приложениe «елени€т авантюрин привлича благополучието и любовта, но също така и неочаквани рискове или произшестви€. јко сте срамежливи и бо€зливи по природа, това може да ¬и извади от равновесие. Ќо ако упорствате, този кристал ще ¬и помогне да преодолеете стеснителността си.
«а да привлечете благополучието в живота си, напишете желанието си на малък лист харти€.  апнете в средата масло от растението орлов нокът, сгънете листа на четири, след това го сложете в малка платнена торбичка, заедно с парче авантюрин. Ќосете € в портфейла или в джоба си.»збрани сайтове авантюрин