Ласи стана на 70 /21.02.2009/

Ласи  стана на 70

Колкото и да е невероятно през 2008 най- известното коли в света

отпразнува своя 70- ти рожден ден! Първото Ласи е част от Lassie Come- Home /"Завръщането на Ласи"/- прекрасната история, създадена от Ерик Найт през 1938 година, за приятелството между малко бедно момченце и неговото коли. След 10 игрални филма и 3 телевизионни сериала идеята за Ласи е и най- дълго съществуващата концепция за многосерийни филми в развлекателната индустрия.
Първото коли, въплътило се в образа на Ласи във филма Lassie Come Home, е Пал. Всъщност първоначално Пал не е звездата, а е дубльор на дългокосместото коли, избрано за ролята. Но е предпочетен за снимките в ефектните епизоди в река Сакраменто в Калифорния. Когато вижда първите кадри, самият Луис Б. Майер заявява, че "във водатавлезе Пал, но от нея излезе Ласи"... Вече 9 поколения наследници на Пал продължават да радват почитателите на Ласи в цял свят. Телевизионният сериал, излъчван и по нашите канали, е един от най- гледаните филми от българските деца. Някои знаят наизуст историите за спасяването на малкото сърне от Ласи, за измъкването на беззащитните птички от огъня и други занимателни приключения.

в."Сега", бр.42/3432/,година XII
Страницата е подготвена от Цвета Иванова


Сподели във facebook


Избрани сайтове филми

  • СтиманиВижън- Фото и видео услуги, сватбена фотография, видеозаснемане на сватби Стимани Вижън- фото-видео услуги. Видеозаснемане, фото за сватба, видео за сватба. Сватбен видеооператор и сватбен фотограф в ...