Магическа работа с камъните

 

Много хора се запознават с минералите още като деца. Те събират дребни пъстри камъчета, докато се разхождат край пътя или по морския бряг, и ги отнасят у дома. Но не всички им харесват. Само някои от тях се удостояват с честта да бъдат скрити в „кутията със съкровищата” в най- долното чекмедже на шкафа. Размерът, цветът и формата нямат значение. Ако попитате едно дете защо е избрало точно това камъче в ръчичката си, а не другото, на земята, ще му бъде трудно да ви обясни- ще каже само: „Харесва ми.”
Когато  пораснем и пожелаем да възстановим връзката си с камъните, ще трябва да си върнем детското умение да не се ръководим от външния им вид и да избираме онези, които безмълвно ни викат- и просто ни харесват. Това не е трудно, иска се само малко практика.
При всички хора едната ръка е по-чувствителна от другата в умението да усеща и изпраща енергия. Обикновено по- силната ръка е тази, с която пишем и вършим повечето неща. При някои, обаче, силната ръка се използва по- малко в ежедневието; това са редки случаи, но ги има. При трети силна е ту едната, ту другата ръка, въпреки че винаги пишат с една и съща.
Използвайте силната си ръка, за да усетите вибрацията на камъка и съвместимостта и с вашата. Когато си избирате камък- независимо дали сред природата или в магазина- вземете първия, който ви е привлякъл. Подръжте го със силната си ръка, без да го стискате. Може да ви се стори топъл или студен. Или „остър”, „удобен”, „вибриращ” или „хлъзгав”. Важното е какво чувствате, докато го държите. Понякога е по- добре да затворите очи, за да усетите вибрацията му, особено ако сега започвате да работите с кристали. Ако този конкретен камък не ви е приятен, не го купувайте, независимо колко го желаете или колко е евтин. Той не хармонира с вашите вибрации и само ще ви донесе неприятности. Ако поражда у вас негативно или неприятно чувство, не го вземайте, дори и да ви го поднесат като подарък. Той ще привлича в живота ви още от същите вибрации.
След като се сдобиете с кристал или кристали, изчистете ги, щом се приберете у дома. След това всеки ден отделяйте по малко време да се сближите с тях. Подръжте ги, разгледайте ги, почувствайте формата им, ъглите им. Лекичко ги притиснете един по един към челото си между очите. Вижте дали ще проблеснат цветове или мигновени образи, ще чуете ли звуци, ще изплуват ли чувства. Запознайте се с всеки кристал, преди да го използвате за някакви магически цели.
Можете да изчистите камъните си от нежеланите вибрации по няколко начина. Ако камъкът е монтиран в бижу, подръжте го няколко минути под струя студена течаща вода; след това грижливо го подсушете. Студената вода не е препоръчителна при някои кристали, например опал и тюркояз, защото те реагират зле на резки температурни промени и могат да се напукат. След това прекадете кристала с тамян, смирна или лотос. Накрая го прекарайте много бързо през пламъка на свещ.
Ако камъкът не е инкрустиран в накит и не е от крехките, можете да го заровите в малка купа със сол за известно време- от час до два дни, зависи как ще се усеща, когато го извадите. След това го изплакнете старателно под струя студена течаща вода и го подсушете. Солта не е препоръчителна при някои камъни, например перли, опали и тюркоази. След това непременно я изхвърлете, защото тя е поела негативните вибрации и не бива да се използва отново.
Друг начин: разтворете половин чаша сол в литър студена вода и потопете кристала за няколко часа- зависи колко се нуждае от изчистване. Ако е замърсен физически, използвайте стара четка за зъби, за да махнете мръсотията.
Ако не искате да използвате сол, заровете кристала в земята за три дни. Обитателите на апартаменти да не се отчайват: те могат да използват пръст в саксия. След това го подръжте под студена вода, прекадете го с благовония и го прекарайте през пламъка на свещ.
Какъвто и метод да използвате, винаги е разумно да направите последните две стъпки. Димът и пламъкът като че ли запечатват пречистения камък и му помагат да разгърне по- бързо магическите си качества.
Когато пречиствате меки камъни, например калцит, не бива да ге слагате във вода, защото ще ги разруши. Вместо това ги прекадете с благовоние и ги прекарайте през пламъка на свещ.
Сега вече камъните ви са готови- поне някои от тях. Ще ви се прииска да оставите едни за украса, а други да запазите за магически цели. Не позволявайте на други хора да ги пипат без причина. Тъй като лесно се забравя кой кристал какъв е, съхранявайте ги поотделно в малки кутийки или полиетиленови пликчета, и поставете бележка с името на камъка. Отделете специално място за тях. Можете да си купите малка пластмасова кутия с чекмедженца- продават се в магазините за бижута и бельо. Ако вътре няма отделения, направете си сами, като използвате ленти от твърд картон. Сложете етикет на всяко, за да знаете кой камък какъв е.
Преди да започнете да използвате кристалите си, прочетете описанията. Ще се изненадате каква дълга история имат много от скъпоценните камъни, разпространени по света. Минералогията е изключително интересна наука. Не по- малко изумително е как са били използвани кристалите в човешката история за лечение и магически ритуали, въпреки че минералозите обикновено са доста скептични по този въпрос. Сами ще решите какво да правите с тях- чрез практика. Трябва да ви „минат през ръцете”.
Както при всяка магия, и тук вие носите отговорност за действията си. Вместо да правите заклинание, за да накарате определен човек да ви обикне, например, направете магия, чрез която да привлечете съвършения за вас любим. Не използвайте никакви техники, за да контролирате или навредите на друг човек. Всяка черна магия в крайна сметка ще ви навлече неприятности и ще усложни живота ви. Целият смисъл на магията е в това да направи живота, средата, в която живеете, а и света, по- добри, а не по- лоши.
Много известни личности вярват в силата на камъните и често /ако не и винаги/ ги носят със себе си. Деми Мур и Патрик Суейзи носят на врата си специални кристали за защита. Сибил Шепърд и Майкъл Йорк носят комплекти от специално подбрани камъни. Лиз Тейлър, Опра Уинфри, Бой Джордж, Уинона Джъд, Джон Траволта и Джони Карсън също вярват в силата на кристалите. Ако и вие искате да се възползвате от магическите им качества, значи сте попаднали в добра компания.
Дръжте съзнанието си отворено, докато се учите как да си служите с магията на камъните. Ограничените възгледи и предварителните очаквания само ще ви спъват и ще ви пречат да уловите чудесата, които ще се появят неочаквано на пътя ви. Нужен ви е непредубеден ум, за да прекрачите през каменните порти и да разширите магическите си познания.
Избрани сайтове камъните

Най-актуални страници камъните

  • Азиатските съкровища - Хонг Конг, Макао и Тайван повече » ...