БТС получава хижа *Алеко*/19.02.2009/

хижа *Алеко*

 

София. Правителството реши на сдружение „Български туристически съюз” (БТС) да бъде предоставено безвъзмездно правото на собственост върху хижа „Алеко”. Тя се намира в местността „Алеко-Витошко лале” край София и представлява четириетажна сграда. От 1957 г. хижата е предоставена за безвъзмездно ползване на Българския туристически съюз. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
С друго решение правителството обяви за имот - частна държавна собственост, спортния салон „Карате” в Силистра. Площта му е 505 кв. м. Имотът е предоставен в управление на МВР, но е непригоден за неговите функции.
На община Каварна се прехвърля безвъзмездно имот - частна държавна собственост, представляващ втори етаж от административна сграда с площ 316 кв. м, заедно с избено помещение и гараж. Той се намира на ул. „Дончо Стойков” №10 и е с отпаднала необходимост за Националната агенция по приходите към Министерство на финансите. Община Каварна ще използва помещенията за подобряване организацията и качеството на предоставяните от нея административни услуги.
Община Шумен получава безвъзмездно имот, управляван от Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев”. Той е с площ 3688 кв. м и се отнема на гимназията поради отпаднала необходимост. Със средства на община Шумен имотът ще бъде преустроен в детска градина, което ще разреши острата нужда от детски заведения в града.
Информационна Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове безвъзмездно

Най-актуални страници безвъзмездно

  • Козлодуй спечели проект за рехабилитация на пътната инфраструктура

  • Експерти посетиха съоръжения на ДП РАО

  • Подажба на климатици с кредит енергийна ефективност - REECL 2015, Безвъзмездно Европейско финансиране за климатици 2015 как да кандидатстваме?, Eвропейско финансиране за климатична техника Европейско финансиране