Българите са насилници спрямо животните /15.02.2009/

кучето

 

Д-р Мила Бобадова: Българите са насилници спрямо животните

София. Българите са насилници спрямо животните и домашните си любимци, каза в интервю за Агенция “Фокус” д-р Мила Бобадова, един от организаторите на Кампанията „Срещу насилието – жестокостта към животните е престъпление!", инициирана от гражданска група „Град за отговорни хора".
Д-р Мила Бобадова окачестви боевете с кучета като хазарт с плът. Според цитирана от нея чуждестранна статистика - над 80 % от хората, които имат история за насилие върху хора, в миналото си имат история за насилие и над животни.
В Европейския съюз има закони, които инкриминират насилието над животни. Там отдавна са наясно, че това е вид превенция и за насилието върху хората, подчерта тя. Приемането на закон за инкриминиране на насилие над животни в България означава, че при нередност, може да се сигнализира в полицията и насилникът да бъде съден.
На въпрос за нападенията на бездомни кучета върху хора, д-р Бобадова изрази категорично мнение, че такива животни трябва да бъдат отстранени. Това обаче трябва да се случва по законообоснован начин. Насилието не бива да е отговор на насилие, обобщи тя.
На 11 февруари петиция с подписи от 31 060 пълнолетни граждани и 1732 деца бе внесена до Народното събрание, Министерството на правосъдието и Представителството на Европейската комисия, с искане - особената жестокост към животните и организирането на боеве с животни да бъдат обявени за престъпление в Наказателния кодекс на България.
Веселина ФОТЕВА

Информационна Агенция Фокус

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Сподели във facebook


*

Избрани сайтове животни

 • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

 • Най-актуални страници животни

 • Нова Година в Дубай - 7н (27.12.2018 - 03.01.2019) повече » ...

 • Дубай - Перлата на Ориента - 5 нощувки - 21.09.2018; 11.11.2018 повече » ...

 • Нова Година в Шри Ланка повече » ...

 • Най-нови обяви

 • СОЦИАЛНА АСИСТЕНТКА ЗА NÜRNBERG, ГЕРМАНИЯ
  “Wir Helfen 24” Ltd. предлага работа за социална асистентка в помощ на възрастн

 • Едно мъжко и три женски чистокръвни бебета ДЖАК РЪС
  Родени са на 22.04.2011 г. Двамата родители са наши животни, донесени от Европ