Пипера, ябълките, някои сортове вино /15.02.2009/

Пипер

 

Педро Санчес: Имате шансове да пробиете на общия европейски пазар с продукти като пипера, ябълките, някои сортове вино

София. Българските продукти, които имат шанс да пробият на общия европейски пазар, са чушките – пиперът, ябълките и някои сортове вино. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Педро Раул Наро Санчес, председател на Асоциацията на младите земеделски стопани в Испания (ASAJA), който е и член на Европейския икономически и социален комитет.
Според него България има малък проблем в популяризирането на българските стоки, което резултат от факта, че страната ни се присъедини към ЕС след Гърция и много от продуктите, които сега се опитваме да наложим като бялото саламурено сирене и киселото мляко вече са познати на европейския пазар като гръцки. Той отбеляза, че секторът на млекопроизводителите в България ще бъде изправен пред доста проблеми, тъй като производството не е достатъчно конкурентноспособно и се нуждае от субсидии, за да стане такова.
„За испанското земеделие и селско стопанство много положително влияние оказа присъединяването на страната през 1996 г. Благодарение на общата селскостопанска политика, ние успяхме да развием и модернизираме нашето производство. Да дадем тласък на някои отрасли, които са приоритетни производството на вино, зехтин.
„Срещаме сериозни затруднения, особено в областта на животновъдството, където не можем да бъдем достатъчно конкурентноспособни на пазари, предимно поради вноса от трети страни като Китай”, заяви Санчес.
Десислава АНТОВА
Информационна Агенция Фокус


Сподели във facebook


*

Избрани сайтове някои

Най-актуални страници някои

  • Дубай - Перлата на Ориента - 5 нощувки - 21.09.2018; 11.11.2018 повече » ...

  • Врачанин написа книга за Полша

  • Как да изглеждате секси без да прекалите повече » ...

  • Най-нови обяви

  • Кандидатствайте за незабавен заем
    Здравейте, аз съм директорът на тази кредитна компания и предлагам кредити на хо