*Пчеларство – Плевен 2009*/13.02.2009/

Румен Петков

 

Румен Петков откри VІІ-то Международно изложение–договаряне “Пчеларство – Плевен 2009”

 

Плевен. Депутатът от Коалиция за България Румен Петков откри VІІ-то Международно изложение–договаряне “Пчеларство – Плевен 2009”, предаде кореспондентът на радио „Фокус” – Велико Търново. "За мен е чест, че имам възможността 11 години по-късно отново да бъдем заедно. Защото сигурно пчеларството е съдба, сигурно пчеларството е въпрос на личен избор, но със сигурност е едно действие, което е в полза на обществото”, каза Петков. Той допълни, че в настоящото изложение участва практически цял свят. Това превръща Плевен не просто в търговски център, а в център, в който всички искат да дойдат и да покажат себе си и своята продукция, допълни Румен Петков. Той пожела на присъстващите и хубав утрешен празник – Трифон Зарезан. Той пожела това изложение да е поредното седмо, а не последно, защото си струва да бъде развиван този бизнес, тези отношения, които са се изградили в продължение на повече от 10 години, да имат своето място в днешния и утрешния ден на Плевен, на България и на света.
Първото пчеларско изложение се открива преди 11 години с участници побратимените градове на Плевен. По това време Румен Петков е кмет на града, отбеляза Чавдар Велинов, управител на „Партнерс експо” ООД – един от организаторите на изложението. Настоящото изложение се провежда под патронажа на областния управител на Плевен Цветко Цветков, а на откриването му присъства и депутатът от Коалиция за България Васил Антонов, както и председателят на БСП-Плевен Любомир Петков.
Повече от 100 фирми от България и Европа се представят на изложението, което ще продължи до 15 февруари. Фирмите от Турция и Индия не са успели да участват. За следващото изложение вече има заявки за участие на фирми от Африка и Южна Америка, информира Велинов.
Даниела ДОЧЕВА
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове Плевен

  • М-Бус ООД автобуси за Бургас, Варна, Слънчев бряг, В.Търново, Карнобат ... Автобусна фирма М-БУС работи с около 100 автобуса, от които 36 чисто нови автобуса в т.ч. 12 автобуса на възраст до 5 години. ...

  • Нови интернет страници Плевен

  • ГЕОГРАФСКИ СВЯТ Туристически агенции: Светът на Вашите мечти Истанбул между Европа и Ориента (от Плевен, В.Търново и Габрово) - 2 нощувки с нощен преход

  • Най-актуални страници Плевен

  • Кмет с точен мерник в международен турнир по стрелба

  • Истанбул между Европа и Ориента (от Плевен, В.Търново и Габрово) - 3 нощувки повече » ...

  • Истанбул между Европа и Ориента (от Плевен, В.Търново и Габрово) - 2 нощувки с нощен преход повече » ...