Доц. Светослав Хаджиев: Палмовото масло /13.02.2009/

Новини -

увеличава риска от атеросклероза

София. Използването на палмовото масло увеличава риска от атеросклероза. При пърженото с нея не се освобождават свободни радикали. Това каза доц. Светослав Хаджиев на пресконференция на тема „Актуални проблеми на храненето и диететиката. Новите "месни" и "млечни" продукти - здравни проблеми, плюсове и минуси”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Лененото масло пък е не само модерно, но и полезно. То съдържа омега три и омега шест масни киселини, които са подходящи за предотвратяване на атеросклероза, обясни доцентът.
На актуалния въпрос дали хранителните продукти, които в момента се предлагат и съдържат заместители, доц. Хаджиев, каза, че не са вредни, но не са и полезни. Той даде пример с безкофеиновото кафе, което няма да има особен ефект за човек сутрин преди работа. Трябва да знаем всеки продукт какво съдържа, а не да има сирене, което не съдържа мляко, посочи ученият.
Александър ШАБОВ
Информационна Агенция Фокус


Сподели във facebook


*

Избрани сайтове атеросклероза

Най-актуални страници атеросклероза

  • Диня срещу високо кръвно повече » ...