Във Видинско задържаха група,

Гора

занимавала се с незаконна сеч

Видин. Група, занимавала се с незаконна сеч, е задържана при съвместна операция на служители на Държавната агенция по горите и на Главна дирекция “Гранична полиция”, съобщиха от пресцентъра на МВР. От 20.00 часа на 10-ти до 6.00 часа на 11 февруари в землището на село Бела Рада, била проведена операция за разкриване и задържане на лица, извършващи незаконен дърводобив. В акцията участвали служители от Граничния полицейски участък във Видин и Брегово, както и служители на Държавната агенция по горите от София и Видин.
Около 22.00 часа гранично-полицейски наряд с термовизия забелязал 11 каруци, които се насочвали към гора в землището на село Бела Рада, около 1.00 часа били забелязани да излизат от гората. Веднага бил подаден сигнал към останалите участници в операцията.
В 1.40 часа при опит да бъдат задържани каруците, превозващи дървен материал, придобит от незаконна сеч, придружаващите ги лица побягнали. Граничните полицаи задържали двама от извършителите – 27-годишният А.Д. и 23-годишният Д. И.. По време на преследването служители на Държавната агенция по горите използвали стоппатрони, в резултат, на което бил прострелян в левия крак 34-годишният А.Г.. Пострадалият бил транспортиран във видинската болница, оказана му е медицинска помощ, няма опасност за живота му. Малко след това в болницата потърсил помощ и 26-годишният М.Р., който бил прострелян в лявото рамо също със стоппатрон. Мъжът е без опасност за живота.
И четиримата установени участници в незаконната сеч са от Видин. Снети са им обяснения. Срещу тях са образувани заявителски материали по указание на Районната прокуратура.
Задържаните 11 каруци, натоварени общо с около 25 кубика дърва са предадени на служители от Държавното горско стопанство - Видин по компетентност.
Работата по случая продължава.
Информационна Агенция Фокус    Виж повече:


Сподели във facebook


*

Избрани сайтове служители

Най-актуални страници служители

  • Дубай - Перлата на Ориента - 5 нощувки - 21.09.2018; 11.11.2018 повече » ...

  • Рекламни куфари и сакове за път Куфари и сакове

  • Нова Година в Дубай - 7н (27.12.2018 - 03.01.2019) повече » ...

  • Най-нови обяви

  • Финансцентър Финансцентър ЕООД се грижи да запази своето мяст
    Финансцентър ЕООД се грижи да запази своето място на лидер в отпускането на малк

  • Служба по трудова медицина
    СЛУЖБА ПО ТРУДОВА МЕДИЦИНА ”МЕДИК КОНСУЛТ ” ООД -осигурява контрол съгласно З