Разкрит е убиецът на крави в Брезник /05.02.2009/

крави в Брезник

 

Перник. Разкрит е извършителят, който през октомври 2008 г. застреля четири крави в Брезник. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов, предаде кореспондентът на радио “Фокус Пирин”. На база на събраните доказателства е установено, че това е 46-годишният Петромил Сотиров. Той е криминално проявен и е познат на органите на реда най-вече с измами. Мъжът е родом от Монтана и има висящи съдебни дела там. По случая в Брезник е повдигнато обвинение по чл. 216 от Наказателния кодекс за унищожаване и повреждане. За такова провинение законът предвижда до 5 години лишаване от свобода.
На 21 октомври 2008 г. в районното управление на МВР в Брезник е получен сигнал, че в местността “Дражул” са простреляни четири крави, собственост на брезничните Руслан Асенов на 33 години и Ана Малинова на 28 години.
Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на което още на следващия ден е заподозрян местен жител. При направения личен обиск в дома на Петромил Сотиров са открити и иззети 11 броя огнестрелно оръжие – 7 броя дълго и 4 броя късо. Дни след това са назначени съответните експертизи и са проведени необходимите процесуално следствени действия.
Мила КИРИЛОВА
Информационна Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове Брезник