Започва Годината на Бика 26.01.2009

 

2009 e годината на Бика според китайския календар. Той ще замени годината на жълтия плъх. Девизът му е работа, семейство, родина. През следващата година трябва да обърнем специално внимание на дома си и да го подредим изцяло според вкусовете на Бика. По този начин годината ще ни донесе късмет, щастие, сигурност в дома ни.
Според китайския календар годината на Бика започва днес, но тъй като подреждането на къщата е доста уморителна работа, добре е да бъдем подготвени предварително. Най-важното е да изключим суетата и формалностите.
Според древния китайски календар Бикът е второто от 12-те свещени животни. Той е заслужил това признание благодарение на такива черти в характера си като отговорност, учтивост, сдържаност, безкрайно търпение, точност, методичност, спокойствие.
Подготвяйки се за новата година, ние трябва да се опитаме да възпитаваме същите черти в себе си, а домът ни трябва да отговаря точно на тези характеристики. Водещият мотив в къщата в годината на Бика трябва да бъде спокойствието: всичко в интериора трябва да бъде добре балансирано, не трябва да има нищо излишно.
Бикът - съвършеното животно. Той е свикнал с трудолюбието, доста е консервативен и не обича новите неща, той е прагматичен и миролюбив. Така че когато подреждате дома си според неговите вкусове, не трябва да забравяте тези негови предпочитания. Необходимо е да направите всички промени в дома си сдържано, а не кардинално, като вложите личен труд. Свещената мисия на Бика е определена от концепцията за Центъра.
Позитивната енергия трябва да бъде концентрирана в центъра на къщата, който носи късмет. Това е мястото, където прекарвате най-много време - със семейството или с приятели.
Шумните компании не са препоръчителни през 2009 г. По-добре би било да изградите около вас по-тесен кръг от хора. Не е необходимо да си експерт по Фън Шуй, за да разбереш какво означава да подредиш прагматично дома си. Никакви модни тенденции, никакъв стремеж към оригиналности не трябва да доминират в интериора. Функционалност, целесъобразност, простота - те трябва да бъдат определящите. Избягвайте светлите, крещящи цветове, фигури и форми.
Да се опрости интериорът не означава той да бъде обеднен, а да има повече въздух и пространство. През 2009 г. стилове като модернизъм, рококо, еклектизъм не са препоръчителни, те трябва да бъдат заменени от традиционния класически стил.
Терминът "естественост" ще бъде водещ през следващата година. Засилете земните елементи в дома си, защото догодина Земята ще доминира над другите елементи - огън, дърво, метал, вода. Елементът Земя включва: основен цвят - жълто, допълнителни - всички топли цветове: оранжево, червено, бежово, кафяво.
Основна форма - квадратът, допълнителна - правоъгълник. Основно растение - просото, допълнителни - всички останали зърнени култури.
Основна посока - югозапад и североизток. Основен материал - керамика, камък. Що се отнася до конкретните предмети в интериора, централно място заема камината. Тя е основният символ на дома. Ясно е, че не всяка къща може да има истинска камина, но тя може да бъде заменена с изкуствена. Свещите също имат основна функция да създават уют и те могат да бъдат използвани във всеки апартамент. Още един важен детайл са часовниците. Те трябва да бъдат поставени на подходящо място, което се вижда добре от всяка точка на стаята.
Часовникът трябва да бъде точен, а когато спре, трябва да бъде поправен веднага. Маслените картини, изобилието от книги, тапицираните мебели, керамични вази, букети от просо или други зърнени култури, подредени според правилата на икебана, също се вписват добре в интериора.
Така че в годината на Бика се опитайте да задоволите неговите вкусове. Създайте в дома си атмосфера, пропита с концепцията за "уют".
По този начин не само ще отговорите на източните традиции, но и ще почувствате как хармонията във вашия дом ви изпълва с енергия и оптимизъм.

actualno.com       Виж снимки:


Годината на Бика 1
2
3
4
5Градинар.БГ - първият GROWSHOP! Любопитни видове. Всичко за живота в градината, дома, офиса и хотела. до вас кагато ви трябват  повече » www.gradinar.bg growshop