„Сън”: Учени смятат, че на Марс има живот /16.01.2009/

 

Лондон. Американски учени са започнали да разработват планове за експедиция до Марс, която ще търси за наличието на живот под повърхността на червената планета. Това съобщава в днешния си брой британският ежедневник „Сън”, след като НАСА потвърди данните, че най-вероятно микроби са били в основата за създаването на метан на Марс.
Професор Майкъл Мума заяви, че „човечеството навлиза в нова ера”. По думите му откритията дават основание на учените да гледат на Марс като на жива планета. Професорът заяви още, че е „напълно възможно да има живот, който да е в биологичната си форма”. Огромни петна от метан – природен газ, който свидетелства за живи организми, е бил забелязан в северната част на Марс с помощта на мощен телескоп. В тази връзка проф. Прат от Университета в Индиана, който е член на експертите в НАСА по въпросите на Марс, каза, че ако съществува живот на планетата, той ще е съсредоточен на няколко метра под повърхността в басейни със солена вода.
Агенция Фокус
Избрани сайтове живот

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

  • Най-нови коментари живот

  • Растениевъдни и животновъдни ферми Доста полезна информация. Благодаря Ви! :)