Кормораните завладяват Европа

От пресата... - Кормораните завладяват Европа

Европейската асоциация на производителите на риболовно оборудване- EFTTA, спешно призовава за създаване на Пан-Европейски управленски план за опазване на рибните запаси.

Тази инициатива е породена в резултат на ново изследване, което показва, че кормораните унищожават по 1 000 тона риба на ден. Кормораните се размножават изключително бързо и колониите от хранещи се с риби птици нарастват със застрашителни темпове. При повече от един милион корморани, преброени на континента- всеки един от които е в състояние да изяжда по половин килограм риба дневно- асоциацията е загрижена, че ако не се взимат ефективни мерки, в много части на Европа рибните запаси ще бъдат тотално унищожени.
Скоро предстои да се проведе конференция, посветена на кормораните, в Европейския парламент, на която ще се решава какви мерки трябва да се вземат за опазване на екосистемата.
в."Рибарски вестник" Година V бр.1 (239)

транспорт на течни товари в Европа  транспорт на течни товари в Европа   транспорт на течни товари в Европа транспорт на течни товари в Европа с полуремаркета