Кефал по гръцки

Кефал по гръцки

Продукти:
Морска риба по избор /мерлуза, треска, лефер/, 2 глави кромид лук, 4-5 скилидки чесън, 3 домата /може и от консерва/, копър, 1 ч.л. червен пипер, сол и черен пипер на вкус, стръкче розмарин, сок от 1 лимон, 4 с.л. зехтин или масло, 200 мл. сухо бяло вино, 2 с.л. галета, 100 гр. кашкавал.

Начин на приготвяне:
Почистете и измийте рибата, подсушете я, посолете я отвсякъде и я напръскайте с лимоновия сок. В стомаха и поставете стръкчето розмарин и парченце масло. Поставете рибата в тава. Нарежете лука на филийки, чесъна на кръгчета, доматите на кубчета, а копъра- на ситно. В тиган със сгорещения зехтин запържете леко лука и чесъна, добавете червения пипер, разбъркайте го и прибавете доматите. Изсипете виното, оставете сместта да кипне, отстранете я от огъня и я подправете със солта, черния пипер и копъра. Изсипете зеленчуковата смес около рибата, отгоре поръсете всичко с галета и с разтопено масло. Запечете във фурната за 15 минути при температура 200 градуса. Настържете кашкавала на ситно и поръсете с него ястието и го запечете за още 10 минути.
Приятен апетит!
в. "Рибарски вестник", ГодинаV бр.1(239)




Избрани сайтове пипер

Най-актуални страници пипер

  • Нова Година в Шри Ланка повече » ...

  • Билките (подправки), които лекуват... повече » ...

  • 10-те най-добри български рецепти за храна Най-добрите български рецепти за храна