Пълнен толстолоб в тесто

Пълнен толстолоб в тесто

Необходими продукти:
Толстолоб, гъби /пресни или от консерва/, червени домати, кисели краставички, 2 яйца, олио, бяло брашно, орехови ядки, кромид лук, магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:
Лукът, морковите и краставичките се нарязват на дребно и се задушават в част от мазнината. Прибавят се ситно нарязаните домати и се задушават до омекване. Изсипва се виното, а след 5 минути се прибавят задушените в останалата мазнина гъби, орехови ядки, сварени и нарязани на кубчета яйца, дребно нарязан магданоз, червен пипер и сол. Сместта се разбърква добре и се залива с малко бульон.
Почистеният и измит толстолоб се поръсва със сол и черен пипер, напълва се с готовата плънка и се намазва с белтък от яйце и в него се увива рибата. Пече се в умерена фурна. Преди поднасяне тестото се отстранява.
Гарнира се с варени картофи и лимонови резенчета.
в. Рибар, бр.1,6-12.01.2009г. /рецепта на Таня Иванова, от София/
ТОЛСТОЛОБ - описание на РИБА ТОЛСТОЛОБ




*

Избрани сайтове пипер

Най-актуални страници пипер

  • Нова Година в Шри Ланка повече » ...

  • Осъдиха бивш началник на земеделска служба