Още една жертва на бракониери...

 

Ням лебед е поредната жертва на бракониери вилнели край старозагорското село Зимница на 6-ти януари тази година.

Както е видно на снимката птицата има лошо счупено крило, в което още личат следи от съчми.
Немият лебед, както и неговият събрат пойният лебед са защитени от закона. Някъде ги считат за свещени и грациозни птици. Не и в България обаче.
Всяка зима се покачва числото на защитените видове, жертви на бракониери приети в Центъра. И ако за някои видове обяснението е, че не се разпознават, тук каква е идеята?
Ще продължим да ви запознаваме с всяка постъпила в Спасителния център птица, жертва на бракониер, за да ги броим заедно до края на ловния сезон.

Виж повече...- Раненият лебед и  Рентгенография на крилото на лебеда

"Надупчиха ням лебед"
Неизестни изверги надупчиха крилото на ням лебед в Стара Загора. Природозащитници открили раненото животно и веднага го откарали в Спасителния център за диви животни в града. Спасителите на рядката порода лебед са от организация "Зелени Балкани". Според тях птицата е жертва на бракониери, стреляли по нея край старозагорското село Зимница на 06.01.2009 г. От "Зелени Балкани" посочиха още, че у нас немият лебед е защитен от закона, а в някои места по света той се счита за свещена птица. Всяка зима нараства броя на защитените видове, ранявани от бракониери и приети в центъра, отчитат природозащитниците.
в. Телеграф
Избрани сайтове лебед

Най-актуални страници лебед

  • ICOONE терапия повече » ...