От Община Тетевен опровергаха информацията за пропаднала 200-метрова подпорна стена в Бели Вит/08.01.2009/

 

Тетевен. Говорителят на Община Тетевен Галина Любомирова опроверга информация на кореспондента на радио „Фокус” – Велико Търново от Ловеч – Дарина Цветкова, озаглавена „Срутила се е 200-метрова подпорна стена на река Бели Вит”.
Информацията, подадена чрез прессъобщение на общината, е цитирана неточно от кореспондента.
Пропаднала е само една 24-та част от изграждаща се 200-метрова стена на коритото на река Бели Вит. В резултат на ниските температури има частично свличане на отлепен бетон, уточни Любомирова.
Няма пострадали при инцидента. Повторното изграждане на секцията, е за сметка на фирмата - изпълнител на обекта. Според Руси Тинчев, технически ръководител на обекта, причината за случилото се са изключително ниските температури.
На 7 януари, сряда, секцията е изградена.
Агенция “Фокус” поднася извинения на кмета на Община Тетевен и на засегнатите лица за невярно поднесената информация.
Агенция Фокус

"Срутила се е 200-метрова подпорна стена на река Бели Вит

Ловеч. Срутила се е 200-метрова подпорна стена на река Бели Вит, която се изгражда по проект “Корекция и осигуряване на проходимост на речното легло на река Бели Вит”, съобщи за радио “Фокус” - Велико Търново Галина Любомирова, специалист в община Тетевен. По думите й няма пострадали, а повторното изграждане на секцията е за сметка на фирмата-изпълнител. Според Руси Тинчев, технически ръководител на обекта, причината за случилото се са изключително ниските температури. В момента вече се работи по възстановяване на щетите.
Корекцията на коритото на реката започна от началото на декември. Строително-монтажните дейности, които са на стойност 368 000 лева, са осигурени от Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи за четвъртия етап на проект “Корекция и осигуряване на проходимост на речното легло на река Бели Вит”. Дължината на целия участък по проекта е 700 м.
Поради големия строителен обем, липсата на средства и спецификата на обекта, той беше разделен на четири подобекта, уточни Галина Любомирова. През 2003 г. комисията отпусна 79 800 лева, с които бяха изсечени, изкоренени и извозени дървета и храсти от речното корито и бяха изпълнени първите два подобекта. През следващата година бяха отпуснати още 47 519 лева, с които продължи почистването на коритото на река Вит в централната градска част за реализацията на третия подобект. През тази година със средства от комисията в Тетевен беше извършена още корекция на коритото на река Вит в частта срещу Спортната зала и в кв. “Пладнището” на общата стойност 92 803 лева. За 6 076 лева бяха укрепени устоите на моста над река Вит, който води за Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване.
Дарина ЦВЕТКОВА"
Агенция Фокус Избрани сайтове Тетевен

Най-актуални страници Тетевен

  • Футболист опъва пищна трапеза за ЧРД