Добър улов отбелязаха рибарите в Царево и Ахтопол последните дни на ноември /26.11.2008/

 

Царево. През последните ноемврийски дни рибарите в Царево и Ахтопол отбелязаха добър улов като се има предвид слабият риболовен сезон - съобщиха от Община Царево. Всички лодки, които пуснаха мрежи през нощта, ги извадиха „бели” от риба. Рибарите вадеха най-много сафрид и чернокоп, и по малко карагьоз. Чернокопът днес вървеше по 12 лв. килото, сафридът - по 6 лв. Най-много риба и този път хванаха в Ахтопол.
Въпреки че редовно пускаха мрежите си, рибарите не бяха хващали значителни количества на мрежа този сезон. В началото на риболовния сезон бе уловен паламуд, но в значително малки количества.
„Последният улов подобри картината на сезона. Мрежарите приключват успешно сезона с богат улов на чернокоп и сафрид, но пазарът остана незадоволен от черноморски паламуд”, коментира председателят на Общинския съвет Дечо Градев, който е сред най- запалените рибари в Царево.
Агенция Фокус
Избрани сайтове Царево

  • Хотел Замъка Царево Хотел "Замъка" е разположен на площ 5000 кв. м и се намира в курортната част на гр. Царево, в непосредствена близост до центъра, ...

  • Най-нови коментари Царево

  • Хотел Замъка Царево Бях на почивка в хотел Замъка в Царево. Хотела е супер. Обслужването е на доста високо ниво. Останах приятно изненадан, както от хотела, така и от град Царево.