Предстоящи събития в страната за 22 ноември

(Агенция Фокус)

***
София.
БСП ще проведе от 10 часа 47-я си конгрес в зала 1 на НДК.

***
София.
От 12.00 часа в зала “Тържествена” в Дом–паметник „Александър Стамболийски”, ул.”Врабча” № 1, ще се състои 42-рия конгрес на Земеделския съюз „Александър Стамболийски”. На конгреса ще бъдат приети новата Програма и новият Устав на Партията.

***
София.
В 16.00 часа в сградата на Посолството на Украйна ще се проведе всеукраинска акция "Да запалим свещ".

***
София.
В 9.00 часа в зала 1 на Софийския университет ще се проведе конференция на тема: “Критичните изследвания на новите социални неравенства”. В 10.00 часа в зала 2 на университета ще се проведе семинар на тема: „Предизвикателствата пред България след присъединяването й към ЕС”.

***
София.
В 9.30 часа в гранд-хотел “София”, зала “Триадица”, ще се проведе тържественото честване на 120-годишнината от приемането на Първия Закон за адвокатите в България. Организатор на тържеството е Висшият адвокатски съвет. На честването ще присъства президентът Георги Първанов. Сред поканените са: Председателят на Народното събрание Георги Пирински, Премиерът Сергей Станишев, Министърът на правосъдието Миглена Тачева, Председателят на Върховния касационен съд проф. д-р Лазар Груев, Председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев, Главният прокурор доц. д-р Борис Велчев, както и други официални гости.

***
София.
От 17.00 ч. в криптата на храм-паметника „Св. Александър Невски” ще се извърши водосвет по повод приемането на нови членове в Европейския Рицарски Орден на виното и повишаване на отличилите се в рицарско звание. От 19.00 ч. в хотел „Радисън“ ще се проведе галавечеря.

***
София.
От 11.30 часа в зала “Витоша” на Интер експо център ще се проведе конференция “Биологично земеделие (Производство на биологично чисто месо: възможности за Бългрия)”. Организатори на проявата са “Биологика” и “Комитетът на младежите от месната индустрия”. Конференцията е в рамките на провеждащото се в експо-центъра специализирано изложение “Месомания”.

***
София.
Продължава срещата-разговор на представители на младежки организации и ученически парламенти от цялата страна с български депутати в Европейския парламент на тема “Реализация на младите в контекста на членството на България в Европейсикя съюз". 
***
София.
Продължава международен симпозиум на тема „Лечение на стерилитета в напреднала репродуктивна възраст – резултати и усложнения”, който се провежда в хотел „Родина”.

***
София.
В зала “Универсиада” ще се проведе традиционния национален фестивал по бойни изкуства “Млади приятели на полицията”.

***
Брацигово.
Частични местни избори се провеждат в село Козарско, община Брацигово. Двама са кандидатите за кметския пост - Никола Янев, издигнат от партия ГЕРБ, и Васил Йорданов, кандидат на БСП.

***
Пампорово.
В хотел “Финландия” в курорта Пампорово продължава семинарът на младежките организации на ВМРО, ЗНС и ЛИДЕР. Форумът продължава до 23 ноември.

***
Перник.
Частични местни избори се провеждат в село Големо Бучино, община Перник. Десет партии са регистрирани за участие в тези избори.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в залата на Районната организация на глухите на ул. „Пере Тошев” 7а в Пловдив ще се проведе Общо годишно отчетно събрание. Събранието ще отчете дейността през 2008 година и ще разгледа програма за дейността през 2009 година. На отчета ще присъства и директорката на дирекция „Социални дейности” Нина Банкова. 

***
Благоевград.
В 10.00 часа в червената зала на Американския университет евродепутат Биляна Раева (НДСВ-АЛДЕ) ще говори пред младежи от "Ротари клуб" – Благоевград. Темата на доклада на евродепутата е “Образование и бизнес”. От 11.30 часа в кафе-сладкарница "Фламинго" на ул. „Тодор Александров” 2, последен етаж, ще се проведе пресконференция с участието на евродепутата Биляна Раева и зам.-председателят на НДСВ, Марина Дикова.

***
Варна.
От 10.00 часа на входа на Морската градина ще бъде открит презентационен щанд за гражданите във връзка с Пътуващата информационна кампания на тема: „Европейско гражданство - не само думи, а конкретни права!”.

***
Русе.
Дискусия по проблемите на образованието организира фондация “ЛИДЕР”.

 

 

 
Избрани сайтове проведе