Млекопроизводители: Млечното животновъдство не е в криза,

то не съществува /11.11.2008/

София. Отрасълът млечно животновъдство в България не е в криза, той просто не съществува. Това заяви на пресконференция за проблемите в отрасъла Георги Тончев, председател на регионалния млечен борд за Плевен и Велико Търново, предаде репортер Агенция “Фокус”.
Наскоро бе създадена работна група за развитие на млечното животновъдство, но в нея няма нито един представител на бранша, коментира още Тончев. Той определи работата на работната група като “упражнение без особен ефект”.
“Българският фермер е най-бедният в Европейския съюз и такъв ще остане и през 2009 година, защото се работи на парче”, заяви Димитър Зоров, председател на Националния млечен борд. По думите му целта е да бъдат потиснати страстите на млекопроизводителите.
“Не искаме да бъдем представлявани от един фалирал фермер”, коментира Христо Друмев, председател на Националната асоциация на развъдните млекопроизводители, визирайки земеделския министър Валери Цветанов. Според Друмев министерството работи на тъмно за българските фермери. “То се притеснява от силна браншова организация и иска съществуването на казионни”, коментира още Друмев.
Бойко Синапов, животновъд от Родопите заяви, че всички животновъди от страната ще искат оставката на министър Цветанов. “Омръзна ни за поредна година да не получаваме средства, при положение че пари има”, каза още Синапов. По думите му земеделското министерство се е превърнало в работилница за упражняване на чиновници.
Александър ШАБОВ
Агенция Фокус
Избрани сайтове заяви

Най-актуални страници заяви

  • Курсове по компютърно чертане с AutoCAD - 2D и 3D AutoCAD 2D и 3D

  • Врачанско село с кът за отдих

  • Финишира важен ремонт във врачанската болница