Започва приема на документи за подпомагане по Оперативната програма

за развитие на сектор „Рибарство” /10.11.2008/

София. На 11 ноември ще бъде дадено началото на приема на документи за подпомагане по Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство”, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Стартът на програмата стана възможен след осигуряване на административния капацитет на структурите, отговорни за прилагане на оперативната програма - Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, междинното звено към него отдел „Рибарство и аквакултури” към Разплащателната агенция, Сертифициращия, Одитиращия орган. Очакваното финансиране по програмата е 106, 679 млн. евро. 
Програма „Рибарство” е една от трите програми за финансиране на дейности, свързани със земеделието, животновъдството и аквакултурите, които са в ресора на Министерството на земеделието и храните.
Останалите две програми – за развитие на селските райони и директните плащания на площ се прилагат от Държавен фонд „Земеделие”, който играе ролята на Разплащателна агенция.
Агенция Фокус
Избрани сайтове развитие

  • Oranjeria Оранжерии, Проектиране на оранжерия, оранжерии и оранжерийни комплекси, парници, оранжерии от поликарбонат, модулно хоби орнанже ...