Земеделските производители

от област Сливен излизат на протест

елскостопанска техника, машини, комбайни, трактори, ремаркета и камиони, ще участват утре в протестна манифестация, предаде репортер нарадио "Фокус"- Сливен. Това съобщи пред журналисти преди минути Петър Байчев, председател на Сдружението на земеделските производители ”Хаджи Димитър”.
Протестните действия ще започнат в 12.00 часа. Протестиращите ще бъдат разделени на три групи. Първата група ще тръгне в 11.00 часа от село Драгоданово по главен път, в посока Сливен. На Ямболска детелина ще се включи втората група и заедно ще продължат към детелината до бензиностанция ШЕЛ, където ще се включи третата група, която ще дойде от посока Нова Загора - Сливен. Заедно земеделците ще преминат през ТЕЦ – “Дамарски мост” - ТПК “Изкуство” и ще достигнат до летище “Сливен”, където ще проведат митинг. 
Протеста на сливенските производители е заради това, че в проектобюджета на Република България за 2009 година не е предвидена допълнителна сума за единно доплащане на декар обработваема площ и други неизпълнени обещания от страна на Министерство на земеделието и храните.
Над 80 човека от област Сливен с два автобуса ще отпътуват в петък за София, за да участват в националния протест в столицата.
Гергана СУЛТАНОВА
Агенция Фокус
Избрани сайтове Сливен

  • М-Бус ООД автобуси за Бургас, Варна, Слънчев бряг, В.Търново, Карнобат ... Автобусна фирма М-БУС работи с около 100 автобуса, от които 36 чисто нови автобуса в т.ч. 12 автобуса на възраст до 5 години. ...

  • Най-актуални страници Сливен

  • Максофт - контакти, телефони, рекламни агенции За контакт

  • ВиК – Враца е сред отличниците

  • Пощата пусна електронни винетки