Земеделските производители

от област Сливен излизат на протест

елскостопанска техника, машини, комбайни, трактори, ремаркета и камиони, ще участват утре в протестна манифестация, предаде репортер нарадио "Фокус"- Сливен. Това съобщи пред журналисти преди минути Петър Байчев, председател на Сдружението на земеделските производители ”Хаджи Димитър”.
Протестните действия ще започнат в 12.00 часа. Протестиращите ще бъдат разделени на три групи. Първата група ще тръгне в 11.00 часа от село Драгоданово по главен път, в посока Сливен. На Ямболска детелина ще се включи втората група и заедно ще продължат към детелината до бензиностанция ШЕЛ, където ще се включи третата група, която ще дойде от посока Нова Загора - Сливен. Заедно земеделците ще преминат през ТЕЦ – “Дамарски мост” - ТПК “Изкуство” и ще достигнат до летище “Сливен”, където ще проведат митинг. 
Протеста на сливенските производители е заради това, че в проектобюджета на Република България за 2009 година не е предвидена допълнителна сума за единно доплащане на декар обработваема площ и други неизпълнени обещания от страна на Министерство на земеделието и храните.
Над 80 човека от област Сливен с два автобуса ще отпътуват в петък за София, за да участват в националния протест в столицата.
Гергана СУЛТАНОВА
Агенция Фокус
*

Избрани сайтове Сливен

Най-нови обяви

  • Продаван дипломи
    Измамници!! Внимание! Не давайте капаро, не изпращайте пари без наложен платеж,

  • ЕЛВИС ПРЕСЛИ -- ЦЯЛАТА СТРАНА фризьори,плетене на пл
    ЕЛВИС - ПРЕСЛИ – ЦЯЛАТА СТРАНА –ПРОМОЦИЯ- -организира професионални индивидуалн

  • ЕЛВИС ПРЕСЛИ-- ”-ЦЯЛАТА СТРАНА- -маникюр,педикюр,нок
    ЕЛВИС ” ПРЕСЛИ--ЦЯЛАТА СТРАНА-Пловдив,София,ВАРНА-,БУРГАС,ДОБРИЧ,ШУМЕН,В.ТЪРНОВО