Светла Бъчварова: Средствата, които се отделят

за животновъдството, са между 20-25 млн. лв.

София. Приоритетите, които са свързани с подпомагане на млекопроизводството с максимално възможния пакет за 2008 г., на практика е осъществен, защото имахме възможността до месец април да предоставим 65 млн. лв. само за сектор животновъдство, което означаваше пълния ресурс на план-сметката на ДФ „Земеделие” за държавни помощи. Средствата, които се отделят за животновъдството, са между 20-25 млн. лв. Това каза в предаването “Преди всички” на БНР Светла Бъчварова, зам.-министър на земеделието и храните. Тя заяви, че повечето от млекопроизводителите са в течение на опитите на земеделското министерство да оптимизира и направи възможното до края на годината да се получат допълнително 60 млн. лв. и допълни, че буквално снощи е получено принципното съгласие на ЕК да бъдат предоставени средства за млекопроизводителите, за млечното говедовъдство на база разпределена квота, като пакетът, който се предлага, а той е за всички страни в ЕС, е 22 евро на тон мляко. 
Зам.-министър Бъчварова обясни, че за 2008 г. като възможен вариант, който може да бъде реализиран през 2008 г., т.е. на база на квотите да се осигурят и предоставят средства на животновъдите, а за 2009 г. министерството не е заявило плащане на квота плащане на животно, което означава, че идентификационната система трябва да бъде под някаква форма включена в разчетите на ЕК за одит през декември, за да може през 2009 г. млекопроизводителите да кандидатстват, заедно с заявлението за плащане на единица площ и за плащане на брой животни. 
Относно парите за земеделие в Бюджет 2009 тя обясни, че той предлага голям пакет за държавни помощи. Предложението на земеделското министерството е 120 млн. да бъдат заложени в план-сметката на ДФ „Земеделие”.
Агенция Фокус
*

Избрани сайтове плащане

Най-актуални страници плащане

 • Септемврийски Празници в Родопите! повече » ...

 • Дубай - Перлата на Ориента - 5 нощувки - 21.09.2018; 11.11.2018 повече » ...

 • Адриатическа панорама Адриатическа панорама (автобус)

 • Най-нови обяви

 • Продавам дипломи за основно,средно,висше -БЕЗ КАПАРО
  Продавам дипломи за основно,средно и висше образование,работя БЕЗ КАПАРО.Дипломи

 • Луксозно студио търси масажистка.
  Предлага: Доход от 3000 до 6000 лв. Ежедневно заплащане. Отлична работна а

 • Бояджии - Холандия
  За наши партньори в Холандия търсим бояджии за боядисване на индустриални сгради