« назад


Шишчета от хек

Филета от хек се измиват добре и се оставят да се изцедят. След това се нарязват на кубчета, които се овалват в смес от 4 с.л. зехтин, 2 с.л. лимонов сок, сол и 2 с.л. наситнен магданоз /може и намачкан/ и 2 с.л. счукан чесън.

На шишовете се нанизват кубче риба, дафинов лист, парче лимон и пак в този ред, докато се напълни шишът.
Пекат се в намазнена тава.
Най-подходяща е гарнитура от зелена салата.
в. Рибар
Неделка Митрева


Избрани сайтове Шишчета

+ Рибен кебап + Шишчета от хек + Млечна салата с пушена риба + Пълнен толстолоб в тесто + Кефал по гръцки + Риба с къри и бяло вино + Филе от риба + Шаран в тесто + Варена пъстърва с кисели краставички + Рибник + Никулденска пита + Шаран на черно + Пълнен шаран + Риба на пара с моркови + Джинджифилова риба + Салата от риба с маруля + Предястие от мариновани рибки + Рибна консерва + Запеканка от бяла риба с картофи + Риба с пикантен сос + Салата с риба тон и маргаритки + Сьомга със сини сливи + Панирани миди + Пълнен шаран в тесто + Рецепта за Никулден + Риба на тиган + Оризова салата със скариди + Печена скумрийка във фолио + Задушена риба с ядки + Пастет от риба тон + Рибени кюфтета + Суши + Ципура на фурна + Салата с авокадо и скариди + Пикантна рибена супа + Салата от калмари със зелен чили винегред + Редена зеленчукова салата със скариди + Паеля с морски дарове + Шаран по селски - рецепта + Бяла риба в сол + Хапки с риба тон + Студена пица с пушена сьомга + Рибен кебап с филе от морска риба + Бяла риба със зеленчуци на фурна + Сьомгова пъстърва чистена и печена
All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти